Mladi biznismen spreman okončati eru Florentina Pereza u Real Madridu
Foto - Cox Energy

Smatra da je vrijeme za promjene

Mladi biznismen spreman okončati eru Florentina Pereza u Real Madridu

Midhat Šljivak

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez će nakon dugo vremena vjerovatno imati protivnika na predsjedničkim izborima.

Nakon što je od 2009. do 2017. godine Perez osvajao mandate bez da je imao protukandidata, 32-godišnji biznismen Enrique Riquelme spreman je okončati Perezovu eru u klubu.

Riquelme ima člansku kartu kluba još od djetinjstva. Ispunjava tako uslov da je član kluba 20 i više godina, a lagano može garantovati za 15 procenata klupskog budžeta, a to je trenutno 92.5 miliona eura.

On to sve ispunjava i tvrdi da je spreman za izazove.

"Klub mora krenuti u drugom pravcu i postati zaista svjetsko ime. Biti ime na globalnom nivo je mnogo više od samih turneja koje se rade po Americi. Spreman sam profesionalno upravljati istinskom ekipom, koja nije kreirana od prijatelja, kako bismo podigli klub na veći nivo", rekao je Riquelme za El Confidencial.

Vjeruje da je sada vrijeme za promjene u Realu.

"Florentino Perez je bez ikakve dileme najbolji predsjednik u historiji. Uradio je ogromne stvari za klub, ali sada su potrebne promjene i podizanje kluba na viši nivo", poručio je ovaj mladi biznismen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Riquelme je vlasnik kompanije Cox Energy i njegovo bogatstvo se procjenjuje na 300 miliona eura.

Predsjednički izbori u Madridu bit će održani sredinom ove godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

srcerukelopata
Dečko, ako nisi biznismen iz Londona, nemaš šansu. Vidi šta londonski biznismeni od Želje uradiše. U visine ga digli, 4 lige šampiona uzeše glat.
4 4
Karlosicroberto
Cox enerđi mmmm
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi