Neviđena borba za dres čovjeka od 120 miliona uz novi nevjerovatan skandal Dibua Martineza

Scene nakon meča protiv Paname

Neviđena borba za dres čovjeka od 120 miliona uz novi nevjerovatan skandal Dibua Martineza

Admin Čaušević

Argentinci su odigrali prvi meč nakon što su postali prvaci svijeta. Protivnik na renoviranom i proširenom El Monumentalu bila je Panama koja je savladana sa 2:0.

Susret je obilježio Leo Messi koji je na magičan način iz slobodnjaka stigao do 800. gola u svojoj karijeri te 99. u dresu reprezentacije.

Nakon što je odsviran kraj susreta uslijedila su nevjerovatne scene. Igračima Paname je ovo bio životni događaj i svi su željeli da se kući vrate sa nekom uspomenom.

Tako je Enzo Fernandez prisustvovao vrlo vjerovatno do sada neviđenoj "borbi" da dres jednog fudbalera. Čak trojica igrača Paname su željeli majicu igrača Chelseaja.

Na kraju su zaigrali popularnu igru "kamen-makaze-papir" ko će dobiti dres, a čovjek od 120 miliona eura se našao u ulozi sudije.

Oglasi

Igrači Paname su se umalo posvađali, ali ih je Enzo u tunelu utješio riječima da nema potrebe da se raspravljaju i da za sve ima po jedan dres.

Kontroverzni Dibu Martinez nije mogao bez novog skandala. Kada je ponovio čuvenu scenu sa Svjetskog prvenstva koja ga je zauvijek etiketirala.

Sjajni golman je tada nagradu "Zlatna rukavica" stavio na međunožje, a ovaj put isto je uradio sa replikom trofeja prvaka svijeta.

Intersantno da je Martineza slijedilo nekoliko saigrača, ali i pojedine partnerice drugih članova reprezentacije Argentine.

"Za sve je kriv Acuna. Rekao mi je zašto se nisam usudio uraditi isto kad je osvojena Copa America, a žena me molila da isto ne uradim kad sam dobio nagradu The Best", ispričao je Martinez poslije meča.

Inače, zbog silnih emocija Martinez je u jednom trenutku počeo i plakati. Bilo je to prilikom intoniranja himne Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi