Policija u šoku nakon što je uhvatila lopova: "Ja sam Dibu Martinez, ja sam heroj..."

Neobična situacija u Argentini

Policija u šoku nakon što je uhvatila lopova: "Ja sam Dibu Martinez, ja sam heroj..."

E. Škorić

Nesvakidašnja situacija dogodila se u argentinskom gradu El Bolsonu, gdje je prije nekoliko dana lokalna policija krenula u potjeru za lopovom.

Nakon što je muškarac uhvaćen, rekao je policajcima da je on heroj posljednjeg Svjetskog prvenstva u Kataru. "Ja sam Dibu Martinez!", kazao im je.

Dibu Martinez, golman Aston Ville, bio je jedan od argentinskih heroja na putu do osvajanja Svjetskog prvenstva u Kataru.

Mnogi argentinski nogometaši stekli su još veću popularnost u zemlji, a posebno su hvaljeni Lionel Messi, Julian Alvarez i spomenuti Dibu Martinez. Sva trojica su dobila pojedinačne nagrade.

Maritnez je, kao što je to svima i poznato, izabran za najboljeg golmana na Svjetskom prvenstvu, a onda je na FIFA The Best dodjeli dobio titulu najboljeg golmana na svijetu.

U gradu El Bolsonu, u pokrajini Rio Negro na zapadu zemlje, stanovnik je nazvao policiju da prijavi krađu u svojoj radionici. Policija je odmah izašla na lice mjesta i krenula u potragu za počiniteljem.

Lopov je pokušao pobjeći policiji tako što je pobjegao u šumu, no ubrzo je uhvaćen. Tada je policija od lopova čula da je golman argentinske reprezentacije te su ga trebali pustiti.

"Pustite me van! Ja sam Dibu Martinez!", ovako je lopov navodno vikao argentinskim policajcima odmah nakon hvatanja. Policajci su bili malo zbunjeni.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Lopovu nije pomogao neobičan pokušaj prevare policije. Policija ga je unatoč bizarnoj izjavi privela, a nakon nekoliko sati uspjela je otkriti njegov pravi identitet.

Sigurni smo da bi policija imala milosti da je zaista lopov bio slavni golman, no ovako će muškarac vjerovatno dobiti ono što i zaslužuje zbog kršenja zakonskih pravila i otuđivanja tuđe imovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije