Dibu Martinez šokirao velike klubove odlukom pa poručio: "Moja karijera je eksplodirala"
Kontroverzni golman odlučio se za ostanak u Aston Villi.

Argentinski golman donio odluku

Dibu Martinez šokirao velike klubove odlukom pa poručio: "Moja karijera je eksplodirala"

E. Ganibegović

Argentina je koncem 2022. godine postala prvak svijeta, a jedan od junaka Gaučosa bio je golman Emiliano Martinez koji je objavio vrlo čudnu i neočekivanu odluku.

Nakon 36 godina čekanja, Argentina je u Kataru stigla do naslova prvaka svijeta po treći put u svojoj historiji.

Do tog postignuća vodio ih je Lionel Messi, a najviše zasluga odmah nakon njega ima golman Emiliano Martinez koji je imao fantastičan turnir.

Vrlo očekivano, izabran je za najboljeg golmana Mundijala u Kataru, te je za sebe vezao interes velikih klubova i očekivalo se da će napraviti transfer karijere.

Popularni Dibu Martinez trenutno je član Aston Ville i skoro da može birati u koji klub će otići, no iznenadio je izjavom da želi ostati u Birminghamu.

"Moja karijera je eksplodirala otkako sam došao u ovaj klub. Uvijek sam govorio da sam zahvalan ovom timu i da volim što sam ovdje.

Oglasi

Moja porodica je sretna u ovom timu, moj sin je opsednut fudbalom i igra za klupsku akademiju za igrače do šest godina. 

Volimo biti ovdje i nadamo se da ćemo biti tu još mnogo godina", rekao je Martinez, prenose britanski mediji.

Na taj način je Martinez nekako i stavio tačku na špekulacije oko toga gdje će otići na ljeto, odnosno neće nigdje, ukoliko bude od riječi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, on je član Aston Ville od ljeta 2020. godine kada je stigao iz Arsenala, a branio je još za Reading, Getafe, Wolves, Rotheram, Sheffield Wednesday, Oxford United i Independiente. 

Ugovor s Aston Villom ističe mu tek na ljeto 2027. godine, tako da prepreka oko njegovog ostanka u ovom klubu ne bi trebalo biti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi