Ni najveći majstori savremenog fudbala nisu podigli publiku na noge kao potez 60-godišnjeg Princa
Foto - Screenshot

Čuveni fudbaler izazvao ovacije

Ni najveći majstori savremenog fudbala nisu podigli publiku na noge kao potez 60-godišnjeg Princa

M. Šljivak

Argentinski fudbaler Leonardo Ponzio (40) okačio je kopačke o klin prošle godine, a prije nekoliko dana organizovao je oproštajni meč na kojeg je pozvao legende južnoameričkog fudbala.

Veliku pažnju na ovom meču privukao je legendarni Urugvajac Enzo Francescoli. Čuveni 'Princ' pokazao je u 61. godini života zašto je tokom karijere važio za jednu od najboljih 'desetki' svijeta.

Francescoli je u ovom meču pokazao izuzetno majstorstvo. Kao u najboljim danima je predriblao četvoricu protivnika, izašao je sam pred golmana i postigao je pogodak.

Naravno, publiku je digao na noge. Uslijedile su velike ovacije za legendarnog 'El Flaca' koji je dokazao da majstori nikad ne izgube osjećaj za loptu.

Enzo Francescoli je ikona svjetskog fudbala i jedan od najboljih fudbalera Južne Amerike koji su se pojavili. Iza sebe ima zaista bogatu karijeru koju je počeo u ekipi Wanderers.

Dres River Platea nosio je šest godina. Tu je stekao ime od 1983. do 1986. godine, a zatim je u ovom timu odigrao i svoje posljednje mečeve (1994.-1997.).

Oglasi

Evropsku karijeru počeo je 1986. godine u ekipi RC Paris. Potom je nastupao za Marseille, Cagliari i Torino i igrao je zaista čudesan fudbal.

Za reprezentaciju Urugvaja legendarni fudbaler je igrao punih 15 godina (1982-1997). Odigrao je 73 utakmice i postigao je 15 pogodaka uz tri osvojene titule Copa America.

Titule klupskog prvaka osvajao je s Riverom i Marseilleom. Njegovo ime našlo se među najboljih 100 fudbalera svih vremena prema izboru FIFA.

I dan danas je čarobnjak i velemajstor baš kao što je to nekad bio. Pokazao je to na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi