Takva ludnica viđa se samo na meču River - Boca: Mislili su da će se srušiti stadion, a onda muk...

Boca pobijedila River na Monumentalu

Takva ludnica viđa se samo na meču River - Boca: Mislili su da će se srušiti stadion, a onda muk...

E. Čaušević

Fudbaleri Boce Juniors sinoć su u najvećem derbiju na svijetu u gostima pobijedili River Plate sa minimalnih 1:0.

Navijači Rivera na Monumentalu su napravili nevjerovatnu atmosferu, a tribine su bile ispunjene do posljednjeg mjesta.

Još jednom se pokazalo zbog čega je ovo najveći derbi na svijetu, te zašto su navijači u Argentini takvi fantatici kada je u pitanju fudbal, a posebno gradski okršaj Rivera i Boce.

Međutim, navijači na Monumentalu su tužni napustili tribine jer ih je Boca uspjela da pobijedi. Klub sa La Bombonere je konačno nakon pet godina uspio da slavi na Riverovom terenu.

Oglasi

River je u prvom poluvremenu bio dosta bolji tim. Domaći su prijetili u nekoliko navrata, a u centru pažnje bio je Julian Alvarez koji je stvarao velike probleme gostujućoj odbrani.

Alvarez je u 30. minuti napravio slalom kroz odbranu Boce i izašao je sam na golmana gostujućeg tima koji mu je na kraju uspio zaustaviti udarac, te je ostalo 0:0.

Međutim, Boca je zaigrala mnogo bolje početkom drugog dijela. Gosti su zaprijetili u 49. minuti preko Vazqueza, ali je Armani odlično to odbranio.

Ipak, pet minuta kasnije šok na Monumentalu. U centru pažnje bio je VIlla Cano koji je imao fantastičan solo prodor i izašao je jedan na jedan s Armanijem uspio je da ga zaobiđe i poslao je loptu u praznu mrežu za 1:0 i prednost Boce Juniors.

River je mogao da se vrati samo tri minute kasnije. Ponovo je Alvarez izašao sam na Rossija, ali i ovaj put golman Boce je izašao iz duela kao pobjednik jer je uspio da odbrani taj udarac.

U 67. minuti Quintero je sjajno pokušao iz slobodnog udarca, no Rossi ponovo brani. Nekoliko minuta kasnije u šansi je bio i Fernandez koji odlično šutira, ali ovaj put prečka spašava Bocu.

River je do kraja meča imao još dvije sjajne prilike. Prvo je u 86. minuti Palavecino pokušao glavom, ali je Rossi to odbranio. U drugoj minuti sudijske nadoknade u prilici je bio Pochettino, no njegov udarac u posljednji trenutak blokira jedan igrač Boce Juniors.

Do kraja utakmice Boca Juniors je uspjela da sačuva svoju prednost i dođe do pobjede na stadionu svog najvećeg rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi