Enzo Maresca otišao u penziju

Na 37. rođendan

Enzo Maresca otišao u penziju

Italijanski fudbaler Enzo Maresca putem društvenim mreža saopštio je da je završio profesionalnu karijeru. 

Maresca, koji je svojevremeno igrao za Juventus, Sevillu i Palermo, odlučio je u 37. godini reći 'zbogom' fudbalu nakon što je u proteklim mjesecima igrao za ekipu Hellas Verone koja se takmiči u Seriji B. 

Velikih planova nakon odlaska u mirovinu Maresca nema. Cilj mu je da se prvo odmori i vrijeme provodi isključivo u krugu porodice, koja je, kako je naveo, izvor njegove energije. 

Prve seniorske utakmice Maresca je odigrao u Engleskoj, u dresu West Broma iz kojeg se 2000. vratio u domovinu gdje je pored Hellas Verone još igrao za Juventus, Bolognu, Piacenzu, Sampdoriju i Palermo. Zapažene partije je imao u Španiji u dresovima Malage i Seville, a jedno vrijeme je bio i u Olympiakosu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dodajmo i to da je Maresca odluku o prekidu karijere saopštio na svoj rođendan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije