Epilog svađe: PSG ponudio Cavanija španskom velikanu
Foto: EPA

Čini se da je Neymar gazda u Parizu

Epilog svađe: PSG ponudio Cavanija španskom velikanu

Ime Edinsona Cavanija se nalazi na naslovnicama svih svjetskih medija, od kada je došao u sukob s Neymarom zbog "prava prvenstva" u izvođenju penala, kada je ekipa PSG-a u pitanju.

Mnogobrojni ugledni mediji već spekulišu da je Cavanijeva budućnost na Parku prinčeva pod velikim upitnikom, a sve je počelo na utakmici PSG-a i Lyona.

Neymar je u PSG stigao ovog ljeta iz Barce za nevjerovatnih 222 miliona eura, te očigledno smatra da je on sada "glavni" u Parizu. Ipak, Cavani mu nije htio dozvoliti da izvodi penale za PSG, što je rezultiralo njihovom svađom.

Navodno je, nakon svađe, došlo i do manjeg fizičkog obračuna Cavanija i Neymara u svlačionici, ali je Thiago Silva "intervenisao".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon incidenta, Neymar je, navodno, zatražio od bogatog predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelafija sa se "riješi" Urugvajca. A ako je vjerovati izvještajima španskog Diario Gola, Al-Khelafi je poslušao Brazilca, pa je odlučio ponuditi Cavanija Real Madridu.

Bogati katarski vlasnici se nadaju da će smiriti tenzije u ekipi tako što će prodati Cavanija, a sada se nadaju da će Real biti zainteresovan za njega, zbog potrebe madridskog kluba za pojačanjima u napadu. Naime, Real, trenutno, od napadačkih opcija u svojoj ekipi ima "samo" Cristiana Ronalda, Karima Benzemu i mladog Borju Mayorala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti