Pakao za Zahavijevu porodicu: Ušli i uperili puške u njih, a zatim su ih vezali

Policija traga za pljačkašima

Pakao za Zahavijevu porodicu: Ušli i uperili puške u njih, a zatim su ih vezali

E. Čaušević

Fudbaler PSV-a, Eran Zahavi, ovih dana proživljava pravi pakao jer se njegova kuća našla na meti pljačkaša dok su njegova žena i djeca bili u kući.

Zahavi je u nedjelju bio s ekipom PSV-a koja je igrala u gostima protiv Willema II, a u toku ove utakmice došlo je do pljačke njegovog doma dok su tu još bili njegova žena i djeca.

Nizozemska policija potvrdila je jučer da su dvojica nepoznatih pljačkaša utrčali u kući Zahavijevih, te da su itekako istraumirali njegovu suprugu i četverto djece.

Pljačkaši su prvo uperili puške u njih kako bi ih upozorili šta se dešava, a zatim su ih vezali kako bi mirno mogli da ukradu sve ono što je vrijedno u kući napadača PSV-a.

Zahavi je bio u šoku kada su mu nakon utakmice javili šta se desilo, ali najvažnije je da niko od njegove porodice nije bio povrijeđen.

"Ovo je itekako šokantno i traumatično iskustvo za moju porodicu. Hvala svima na porukama podrške koje smo dobili. Nećemo bježati iz Nizozemske nego suprotno, ostajem ovdje da osvojim titulu s PSV-om i ispunim naše ciljeve. Moja supruga i djeca su jaki, ali je ovo bila velika trauma za njih", napisao je jutros Zahavi na Instagramu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/COujtdTBont/[/instagram]

Nizozemski mediji objavili su da su pljačkaši pozvonili na vrata i da im je Zahavija supruga otvorila. Oni su u nju uperili pušku i potom joj poručili da djecu dovede u istu prostoriju.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nakon toga su ih vezali kako se ne bi mogli kretati i zvati policiju. Niko na sreću nije povrijeđen, a pljačkaši su pobjegli nakon što su ukrali ono što je vrijedno.

Iz policije su saopštili da pljačkaši imaju oko 20 godina i da aktivno tragaju za njima. Angažovali su i helikopter odmah nakon pljačke kako bi ih pokušali locirati, ali nisu uspjeli.

Promo

Top Komentari

bazaorao
Njegovi evo vec vise od pola stoljeca svaki dan upiru puške u palestinsku djecu i pljackaju palestince. Al ipak nedo bog nikome toga pa cak ni njemu...
8 0
Mahirszna
Od cifuta i treba krasti!!!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi