Selektor bh. kadeta na Euru

Erbez: Nije sve izgubljeno, nadamo se četvrtfinalu

A. Beganović

Bh. kadeti u drugom meču na Evropskom prvenstvu poraženi su od selekcije Belgije rezultatom 4:0.

Pobjedom su Belgijanci prošli u četvrfinale, dok će o drugom putniku odlučivati duel posljednjeg kola između Bosne i Hercegovine i Republike Irske.

Nakon utakmice selektor naše selekcije Zoran Erbez je čestitao Belgijancima na zasluženoj pobjedi. 

"Loše smo otvorili utakmicu, a generalno smo i kompletno loše igrali. Znali smo da su Belgijanci čvrsta i kompaktna ekipa, to su danas i pokazali, a na kraju ovaj rezultat možda nije ni visok. Tome smo i mi doprinijeli. Nismo imali promjenu ritma, taktički smo loše odrađivati stvari, pogotovo kad smo osvajali lopte. Pokušavali smo to kroz trening da nadomjestimo, no, eto, nismo uspjeli. Belgijanci su bili bolji i čestitam im", kazao je Erbez, pa dodao:

"Nije sve izgubljeno. Pokušat ćemo u ova dva dana da radimo s ekipom kako bismo adekvatno odgovorili u tom posljednjem meču. Imamo pravo da se nadamo prolasku u naredni krug. Bilo šta da se desi, momci su napravili iskorak i pokazali su karakter i kvalitet."

O Republici Irskoj?

"Gledali smo njihove utakmice, ostaju nam još dva dana da napravimo analizu. Prema naprijed su agresivniji nego Belgijanci, ali to ne mora ništa da znači. Ključ će biti u našim rukama. Kako se mi budemo postavili, kako budemo odgovorili u defanzivnom i ofanzivnom dijelu, tako će i da bude", podvukao je Erbez.

Top Komentari

SEIKO
Ne kenjaj Erbez, sve je izgubljeno.Vi ne znate izgubit sa 1:0 ili 2:1, već 3:0 pa 4:0 itd.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi