Selektor pionirske selekcije i pomoćnik Sakiba Malkoćevića

Erbez: Uz dobar pristup svih igrača možemo proći grupu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Prisutnim medijima danas u Zenici obratio se i Zoran Erbez, selektor pionirske reprezentacije i trener koji je predvodio kadetsku selekciju u Elitnom krugu na turniru u Austriji, jer selektor Sakib Malkočević nije mogao radi oporavka nakon operacije putovati s ekipom.

Upućen u sva dešavanja, Erbez je i analizirao protivnike u grupi, te se nada da ćemo u Engleskoj pokazati kvalitete i dostojno prezentirati svoju državu.

„Kao što je selektor Malkočević kazao, sam iskorak je odlazak na Evropsko prvenstvo, pogotovo nakon ova dva prethodna plasmana, nije bilo nimalo lako. Nema lakih protivnika na završnici, siguran sam da će biti još teže nego u kvalifikacijama. Mi smo imali grupu u Austriji, koju smo nazvali nemoguća misija, pa smo uspjeli napraviti taj jedan iskorak. Ako budemo imali jedan dobar pristup i ispunjavali sve svoje obaveze koje se dogovorimo onda se možemo nadati najboljem. I ako se desi nešto drugačije, to nije neuspjeh, jer za nas je kako sam već kazao veliki uspjeh i sam plasman na veliko takmičenje“, ističe Erbez.

Protivnici Danska, Belgija i Republika Irska su selekcije koje nisu bezazlene, ali protiv kojih se može igrati

„S Dancima smo bili u grupi, tako da ih dobro poznajemo, ali isto tako poznaju i oni nas tako da moramo da budemo oprezni. Dobili smo neke materijale o protivnicima, ali prvo nam je u fokusu ta prva utakmica protiv Danske, koja može okrenuti naš nastup u pozitivnom ili negativnom pravcu. Idemo od utakmice do utakmice, nadam se na kraju da imamo željeni cilj i voljni momenat, da prođemo u naredni krug“, kazao je Erbez

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi