Zauvijek će pamtiti taj meč: "40 minuta pred početak utakmice saznao sam da mi je preminuo djed"

Garcia odlučio igrati, ali se nije proslavio

Zauvijek će pamtiti taj meč: "40 minuta pred početak utakmice saznao sam da mi je preminuo djed"

E. Čaušević

Španski reprezentativac Eric Garcia ovog ljeta stigao je u Barcelonu iz Manchester Cityja kao slobodan igrač.

Garcia je odlučio da napusti Etihad nakon što mu je istekao ugovor i vrati se u Barcelonu za koju je igrao u skoro svim omladinskim kategorijama.

Ovaj 20-godišnji defanzivac ovog ljeta konačno je debitovao i za prvi tim katalonskog kluba i odigrao je dvije utakmice u La Ligi.

U prvom meču protiv Real Sociedada oduševio je svojom igrom, ali u narednom kolu na gostovanju protiv Athletic Bilbaa se nije baš proslavio jer je u finišu meča dobio direktan crveni karton.

Zbog toga Garcia nije igrao za vikend protiv Getafea, a na teren će se vratiti u narednom kolu.

Međutim, meč u Bilbao za njega je bila prava noćna mora. Na terenu je Garcia bio znatno lošiji nego u prethodnoj utakmici i vidjelo se na njemu da nije maksimalno skoncentrisan na meč.

No, za to je imao jasan razlog jer je pred sami početak utakmice saznao da mu je preminuo djed. Ipak, Garcia je odlučio da igra i objasnio je da mu nije bilo nimalo lako.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"40 minuta pred početak utakmice u Bilbao javljeno mi je da mi je djed s kojim sam bio veoma blizak preminuo. To me potreslo, ali sam odlučio da igram", rekao je Garcia.

Mnogi smatraju da mladi fudbaler nije trebao igrati u ovoj utakmici jer je bilo jasno da nije dovoljno fokusiran, ali Ronald Koeman je odlučio da on ostane u početnom sastavu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti