Erić iz Slobode u Zvijezdu 09
Rasipa se igrački kadar tuzlanske Slobode, ali to je trener Slavko Petrović i najavio pred sam kraj prvog dijela sezone. Očekuje se da će i u narednom periodu biti promjena u timu sa Tušnja.

Erić iz Slobode u Zvijezdu 09

M. Šljivak

Golman Filip Erić (23) napustio je redove tuzlanske Slobode i postao je novi član Zvijezde 09 iz Etno Sela Stanišići, tima koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske i koji je jedan od glavnih kandidata za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ovaj 23-godišnji čuvar mreže odlučio se nakon godinu i po napustiti redove Slobode gdje se nije posebno naigrao. Ove sezone je nastupio u četiri utakmice, te se odlučio na odlazak sa Tušnja.

Erić karijeru nastavlja u Zvijezdi 09, članu Prve lige Republike Srpske i jednom od glavnih kandidata za plasman u Premijer ligu BiH. Tamo će ostati do kraja sezone, a istakao je kako ima želju da pomogne timu na putu ka eliti.

"Privukle su me ambicije Zvijezde 09 i želim sa ovom ekipom izboriti plasman u Premijer ligu. Predsjednik Boris Stanišić je uložio velike napore preko mojih agenata da me dovede u svoje redove", rekao je Erić, koji je zahvalio Slobodi na sve što su učinili za njega.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Ovom prilikom se želim zahvaliti rukovodstvu Slobode na korektnosti. U Tuzli sam proveo lijepe trenutke svoje karijere", poručio je Erić.

Tim iz Stanišića je trenutno na drugom mjestu u Prvoj ligi RS sa 35 bodova, dva manje od Rudara iz Prijedora.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi