Erić junak FK Zvijezda 09 protiv FK Krupa

Premijer liga BiH, 20. kolo

Erić junak FK Zvijezda 09 protiv FK Krupa

Midhat Šljivak

Krupa je u 20. kolu Premijer lige BiH ugostila Zvijezdu 09, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo (1:1).

Domaći fudbaleri su bili aktivniji u većem dijelu prvog poluvremena, a već u šestoj minuti su poveli sa 1:0. Mrežu gostiju iz Etno sela Stanišići pogodio je Mandić.

Većim dijelom prvog poluvremena igralo se žestoko sa obje strane. Bilo je nekoliko poluprilika, a u 34. minuti gosti dolaze do izjednačujućeg gola.

Poklonila je Krupa poravnanje Zvijezdi. Nakon prekida, defanzivni red domaćeg tima loše reaguje, golman Marković ispušta loptu, a Huseinbašić je na pravom mjestu i pogađa za 1:1

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Krupa bila ta koja je više željela pobjedu.

Domaći su konstantno napadali, imali su nekoliko polušansi, a u 70. minuti su imali i prednost igrača više nakon što je isključen Bašanović.

Četiri minute kasnije Krupa je dobila penal. Mandić je uzeo loptu, ali je Erić sjajno odbranio i sačuvao je gol svog tima.

Do kraja meča Krupa je imala više od igre. Stvarali su šanse, ali je Brkić u 87. minuti umalo iskoristio neopreznost odbrane, no promašuje zicer.

Na kraju je ostalo 1:1 što je rezultat koji nikako ne odgovara Krupi koja je posljednja na tabeli.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Krupa - Zvijezda 09 1:1 (Mandić 6' / Huseinbašić 34')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Krupa: Marković, Karišik, Redžić, Makitan, Dujaković, Palić, Nikodijević, Nikolić, Milanović, Miketek, Mandić.

FK Zvijezda 09: Erić, Mišić, Anđić, Huseinbašić, Tojčić, Brkić, Filipović, Vojinović, Predragović, Jovović

Top Komentari

a.sijak1
To je kad se priptemi samo fizicki ekipa a psihicko 0 bodova prva utakmica i penal lik promasi e svasta ovo se nije desilo nepamtim u fudbalu da ekipa koja je zadnja na tabeli igra 1:1 imaju igraca vise i penal promase smijesno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi