Ajax osvojio titulu pa objavio ime Ten Hagovog nasljednika!

Dosadašnji trener seli na Old Trafford

Ajax osvojio titulu pa objavio ime Ten Hagovog nasljednika! · Zvanično

E. Ganibegović

Avantura Erika ten Haga u Ajaxu je završena.

Od tima iz Amsterdama Ten Hag se oprašta na sjajan način nakon što je osvojio titulu, a sada za njega slijedi mnogo veći izazov - vođenje Manchester Uniteda.

Tamo će naslijediti Ralfa Rangnicka koji će postati selektor reprezentacije Austrije. 

Ajax je danas zvanično objavio ime njegovog nasljednika, a to će biti Alfred Schreuder, trenutni trener Club Bruggea.

"Znamo da je Alfred taktički jak trener i da ima dobru podlogu za svestrane treninge", rekao je generalni direktor Ajaxa Edwin van der Sar i dodao:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Posljednjih godina stekao je iskustvo kao glavni trener i pomoćni trener u vrhunskim klubovima u različitim zemljama i takmičenjima. Uvjereni smo da može nastaviti put kojim smo krenuli s Ajaxom prije nekoliko godina i u Eredivisiji i u Ligu prvaka".

Karijeru je Schreuder počeo kao pomoćni trener u Vitesseu, pomoćnik je bio u Twenteu prije no što je preuzeo taj tim, nakon toga je radio kao pomoćnik u Hoffenheimu i Ajaxu, pa vodio Hoffenheim na 33 utakmice, bio je pomoćnik Ronalda Koemana u Barceloni, a od januara ove godine trener je Club Bruggea kojeg je vodio na 19 utakmica.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi