Postao veći tragičar od Maguirea, a onda je Ten Hag stao pred kameru i šokirao fudbalski svijet

Tako tvrdi trener Manchester Uniteda

Postao veći tragičar od Maguirea, a onda je Ten Hag stao pred kameru i šokirao fudbalski svijet

Endin Čaušević

Manchester United ovog ljeta izdvojio je preko 50 miliona eura da dovede Andrea Onanu iz Intera, ali čini se da je to bio totalni promašaj. Kamerunac je i sinoć razočarao u poraz od Galatasarayja, no ono što je najviše šokiralo navijače Crvenih đavola jeste izjava Erika ten Haga nakon utakmice.

Onana je nakon odlične sezone u Interu dobio poziv s Old Trafforda koji nije mogao da odbije i odlučio je da nakon samo godinu dana napusti Meazzu i karijeru nastavi u dresu engleskog velikana.

Manchester United je platio čak 53 miliona eura Interu za kamerunskog golmana koji je stigao kao zamjena za Davida de Geu, ali Onanin početak sezone čini se nije mogao biti gori.

Skoro da nema utakmice otkako je došao u United da nije napravio neku grešku, a tako je bilo i sinoć. United je neočekivano poražen kući od Galate u Ligi prvaka sa 3:2, a tragičar je bio upravo Onana.

Naime, on je glavni krivac što je United ostao s igračem manje jer je napravio grešku i loptu dao direktno u noge Driesu Mertensu, a njega je s leđa faulirao Casemiro koji je na kraju "pocrvenio". Galata je promašila taj penal, ali je samo nekoliko minuta kasnije došla do gola za 3:2 preko Maura Icardija.

Oglasi

Očekivano nakon utakmice na glavnom udaru kritika našao se upravo Onana zbog još jednog očajnog izdanja i navijači traže od Ten Haga da ga skloni iz početne postave i šansu pruži rezervnom golmanu.

Međutim, Ten Hag je nakon utakmice samo dodatno naljutio navijače Uniteda kada su ga novinari pitali za Onanu, a on je dao jasan odgovor.

"Sretni smo s golmanima koje imamo. Sretni smo i s Andreom, on je prošle sezone bio u finalu i pokazao je da ima sposobnost da bude među najboljim golmanima i siguran sam da će to i ovdje pokazati. Siguran sam da će u narednim utakmicama to pokazati, sretan sam s njim i to je to", rekao je Ten Hag.

No, nakon poraza od Galatasarayja sve je više onih koji traže i odlazak Ten Haga što bi sigurno moglo promijeniti dosta stvari u Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, nizozemski stručnjak ima još uvijek podršku čelnika kluba, a koliko će to još trajati ostaje nam da vidimo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Kao i uvjek, glupko koji pishe za 20 maraka, bez adekvatnog obrazovanja… naslov ti je bas super! Onana nije golman koji je karijeru poceo u mutd, gradio je karijeru u ajaxu pa i interu. Vrhunski je golman naravno, eh sada, da prolazi kroz krizu, prolazi kao i cijeli united vec 7-8 godina… eto de gea je bio jeftin i bio je sjajan, aha, jest…
0 0
Peacefor69
Realno Onana nije los golman, njegov problem je sto zeli pokazati i dokazati da je vise od golmana a to mu bas neide od ruke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi