Manchester United konačno riješio pitanje menadžera
Nizozemcu novi ugovor (Foto: EPA)

Povjerenje Nizozemcu do 2027.

Manchester United konačno riješio pitanje menadžera

Midhat Šljivak

Engleski velikan Manchester United konačno je riješio pitanje menadžera. Na klupi Crvenih đavola ostat će Nizozemac Erik ten Hag.

Manchester United se u proteklom periodu povezivao s brojnim menadžerima. Rukovodstvo tima s Old Trafforda navodno je pregovaralo s poznatim imenima, no na kraju su se odlučili nastaviti saradnju s Erikom ten Hagom.

Navodno su pregovori s drugim menadžerima propali zbog izuzetno male finansijske ponude koju je United nudio, ali i zbog činjenice da klub neće imati previše novca za razbacivanje u ljetnom prijelaznom roku, pa su se na kraju odlučili ostaviti Ten Haga na mjestu menadžera.

Aktuelni ugovor 54-godišnjaku važi do ljeta 2025. godine. On bi u narednim danima trebao dobiti produžetak saradnje za još dvije godine.

"Novi ugovor za Erika ten Haga samo je pitanje vremena. Pregovori napreduju veoma dobro i obje strane su uvjerene kako će jako brzo sve biti riješeno. Novi ugovor bi ga u Manchesteru trebao zadržati do 2027. godine", navode engleski mediji.

Ten Hag će tako nastaviti s poslom u klubu baš kako je to i najavio na kraju prošle sezone. On je u razgovorima s vlasnicima dobio čvrsto obećanje da je on čovjek kojem će povjeriti stvaranje sasvim novog tima.

Oglasi

Nizozemski stručnjak je tim s Teatra snova preuzeo 2022. godine. Stigao je iz Ajaxa i od njega su se očekivale velike stvari.

Međutim, Ten Hag se utopio u sivilo gdje se već godinama nalazi kompletan klub. Rezultati su prosječni, no uspio je u dvije godine uzeti dva trofeja u Kupu. Ove sezone je osvojen FA Kup, a prošle EFL Kup.

Ipak, ono što navijači Crvenih đavola žele je titula prvaka. Posljednja je osvojena sada već davne 2013. godine i klub silno želi da se vrati na vrh Premiershipa.

Očigledno da Sir Jim Ratcliffe smatra da je Ten Hag ipak dovoljno dobar stručnjak da vrati United u vrh. Navijači baš ne dijele takvo mišljenje i mnogima neće dobro pasti odluka rukovodstva tima.

Oglasi

Treba svakako istaći da je pred konačnu odluku o novom ugovoru za Ten Haga, Manchester United razgovarao s trojicom menadžera. Interesovao ih je najviše Kieran McKenna iz Ipswicha, no nije došlo do dogovora, a zatim se razgovaralo s Thomasom Frankom i Mauricijom Pochettinom.

Niko od njih na kraju neće završiti na Old Traffordu. Crveni đavoli ostaju u rukama 54-godišnjeg Nizozemca i vidjet ćemo na šta će United s njim ličiti u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Erik ten Hag je u prethodne dvije sezone vodio Manchester United u ukupno 114 utakmica. Trenutno je na učinku od 68 pobjeda, 15 remija i 31 poraza.

Navijači neće biti sretni, ali se oni odavno ne pitaju previše u svijetu fudbala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi