Uprava Manchester Uniteda donijela konačnu odluku o sudbini Erika ten Haga!
FOTO: EPA

Nakon što su rezimirali sezonu

Uprava Manchester Uniteda donijela konačnu odluku o sudbini Erika ten Haga! · Zvanično

Esmer Oštraković

Dugo se već čekala konačna odluka uprave Manchester Uniteda o sudbini Erika ten Haga na klupi tima sa Old Trafforda.

Dok je veliki broj svjetskih medija tvrdio da su dani Ten Haga na klupi Manchester Uniteda odbrojani, sam trener je sve vrijeme govorio da ostaje u ovom klubu.

Naravno, njemu je u korist išla iznenađujuća pobjeda protiv gradskog rivala Manchester Cityja u finalu FA kupa, jer se malo ko nadao da će Građani ovu utakmicu izgubiti.

Uprava Manchester Uniteda navodno je razgovarala sa nekoliko trenera koji su bili kandidati da naslijede Ten Haga, ali su na kraju donijeli odluku da Nizozemac ostane na klupi ovog kluba.

Kasno sinoć završen je sastanak uprave Manchester Uniteda i Ten Haga, te je na obostrano zadovoljstvo dogovoreno da saradnja bude nastavljena tvrde novinari The Athletica.

Oglasi

Njegov trenutni ugovor ga za Manchester United veže do juna naredne godine, ali postoji opcija da bude produžen na dodatnih 12 mjeseci.

Navodno u klubu razmatraju i da mu ponude novi ugovor ukoliko početak sezone koja je pred nama bude uspješan.

Tako je Ten Hag ostao na klupi Manchester Uniteda iako se činilo da mu se sprema otkaz nakon najlošijeg plasmana u ligi još od 1992. godine.

Navodno su se za mjesto trenera u ovom klubu interesovali Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Roberto De Zerbi, te Kieran McKenna.

Oglasi

Ipak, u klubu su insistirali da na kraju obave razgovore i sa Ten Hagom, a na kraju je dogovoreno produženje saradnje.

Navodno će Ten Hag dobiti i jako velika sredstva za dovođenje novih igrača, ali će se i riješiti nekih koji su trenutno višak u Manchester Unitedu.

Također novi ljudi su ušli u Manchester United, a tu se prije svega misli na Omara Berradu koji će imati ulogu jednog od šefova i koji je stigao u klub iz Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga u klub je ranije stigao i Jason WIlcox koji će biti tehnički direktor, dok se očekuje i dolazak Dana Ashwortha iz Newcastlea na mjesto sportskog direktora.

Jasno je i to da će Manchester United naredne sezone imati ambiciju da barem izbori Ligu prvaka, jer im to ove sezone nije pošlo za rukom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Eriče kraljuuuuuu ..srozaj te kockaste glave do druge ligee
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi