Erik Ten Hag poslao oštru poruku zvijezdama Manchester Uniteda
Foto - EPA

Erik Ten Hag poslao oštru poruku zvijezdama Manchester Uniteda

Midhat Šljivak

Erik ten Hag imenovan je za novog menadžera Manchester Uniteda, a nizozemski trener će klub preuzeti u junu.

Ovaj 52-godišnjak će pred sobom imati veoma težak zadatak da United vrati na stare staze slave, što nije uspjelo brojnim menadžerima nakon odlaska Sir Alexa Fergusona 2013. godine.

Ten Hag još uvijek ne želi previše govoriti o svom novom poslu i tek je za nizozemske medije govorio da neće previše pardona imati prema zvijezdama kojih je u Unitedu zaista mnogo.

"Neću popuštati niti mijenjati svoju viziju. Zvijezdama ću dati zadatke i ko ih ne ispuni to će raspraviti sa mnom. Bez obzira o kome je riječ", poručio je ten Hag.

Erik ten Hag je u trenerskoj karijeri vodio Go Ahead Eagles, drugi tim Bayerna, Utrecht, a od 2017. godine je na klupi Ajaxa.

Ovo je budžet koji će Ten Hag imati na ljeto: Njegovo je da troši, naziru se prva pojačanja

United odavno već ne zna za uspjehe, a navijači se nadaju da će on biti prevaga uz kvalitetna pojačanja koja bi trebala stići na ljeto.

Oglasi

Kada smo kod pojačanja, ono što je već sada jasno, itekako će ih biti. Otići će mnogo igrača, a shodno tome će dolaziti nova pojačanja.

U Manchesteru se naučilo na raskoš svakog prijelaznog roka, a ovaj put za transfere će Nizozemac imati više od 200 miliona funti.

Vjeruje se da će biti velika obnova tokom ljeta i da će klub napustiti oko 15 igrača. Grant, Matić, Pogba, Lingard, Mata i Cavani će otići kao slobodni, a klub planira prodaju Hendersona ili De Gee, potom Wan-Bissake, Tellesa, Jonesa, Baillyja, Tuenzebea, Pereiru i Martiala koji je na posudbi u Sevilli.

Ten Hag će nekima dati priliku da ožive karijeru, pa i svom bivšem igraču Donnyju van de Beeku s kojim je imao izuzetno uspješnu saradnju u Ajaxu.

Postoji niz igrača koje u Manchesteru žele dovesti, a vjeruje se da je kao glavni cilj postavljen Sergej Milinković-Savić iz Lazija kao zamjena za Pogbu, a Ten Hag bi i Christophera Nkunkua iz Leipziga, dok se vraća zanimanje kluba za Villarrealovog braniča Paua Torresa. I jako talentovani Darwin Nunez, napadač Benfice, također se od jutros spominje kao moguća akvizicija Crvenih vragova, s tim da ovog talenta želi barem pet najvećih timova na Starom kontinentu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je prošlog ljeta bio blizu Old Trafforda, na kraju je klub doveo Raphaela Varanea iz Real Madrida. Za kupovinu ovog nogometaša Unitedu je neophodno izdvojiti oko 60 miliona eura.

Nakon još jedne neuspješne sezone, kako god se ona završila bit će takva, United će u merkato, s novim trenerom i provjerenim igračima želi napokon da se vrati u sami vrh. No, ta priča je već svima poznata, zar ne? Kao da smo je čuli proteklih prijelaznih rokova...

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emin_Podzic
Imal gdje one dvije udale maguirea i jonesa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti