Ten Hag iznenadio igrače novim zadatkom na treningu, ali je pokazao da jednostavno misli na sve

Želi izvući najbolje iz njih

Ten Hag iznenadio igrače novim zadatkom na treningu, ali je pokazao da jednostavno misli na sve

Endin Čaušević

Erik ten Hag je ovog ljeta preuzeo Manchester United i čini se da je klub napravio odličan potez.

Manchester United nije počeo sezonu baš kako se očekivalo jer su doživjeli dva debakla u prva dva kola, ali potom su Crveni đavoli počeli igrati kako treba i nalaze se u odličnoj seriji u Premiershipu.

U prethodnim utakmicama se moglo vidjeti da Ten Hag u potpunosti mijenja igru Uniteda, ali da se to ne može preko noći promijeniti.

Crveni đavoli ove sezone konačno izgledaju kao ekipa koja je sposobna da se bori za trofeje i sigurno je da je Ten Hag donio nešto novo na Old Trafford.

Engleski mediji prenose da je Ten Hag itekako fokusiran na svoj posao, te da neprestano razmišlja o tome kako da unaprijedi igru Manchester Uniteda i da jednostavno misli na sve.

The Mirror je objavio da je Ten Hag čak uveo i jednu novost na trening Uniteda kako bi igrači počeli da koriste svoju "slabiju" nogu.

Shvatio je da većina igrača izbjegava uopšte da tokom meča koristi slabiju nogu za šuteve ili čak dodavanja i odlučio je da to promijeni.

Manchester United sada ima novi dio na treningu na kojem je dozvoljeno koristiti samo slabiju nogu. Mirror navodi da je Ten Hag to odlučio kada je vidio kako Luke Shaw igra loše desnom nogom i za njega je to neprihvatljivo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj lijevi bek je očito bio inspiracija Ten Hagu za novi dio treninga, a navodno u ekipi u kojoj su skoro svi dešnjaci glavni cilj trenera Uniteda je da ima još neke igrače u timu koji se dobro koriste i lijevom nogom.

Ten Hag je uradio i analizu prethodnih sezona i shvatio je da je to segment ekipe koji se hitno mora popraviti, ali to pokazuje koliko je Nizozemac fokusiran na svaki dio svog posla i pokušava izvući ono najbolje od svakog igrača.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti