Englezi imaju ogroman problem zbog čega su upitne utakmice Premier lige i ovog vikenda

Neće biti čudo ako ih odgode

Englezi imaju ogroman problem zbog čega su upitne utakmice Premier lige i ovog vikenda

Endin Čaušević

Utakmice engleskog Premiershipa koje su se trebale igrati prethodnog vikenda su odgođene zbog smrti Kraljice Elizabethe II.

Kraljica Elizabetha II preminula je u 96. godini života nakon što je čak vladala Engleskom 70 godina. Ova zemlja je sada dobila novog vođu, a to je Kralj Charles III.

Smrt kraljice napravila je dosta problema i kada je Premiership u pitanju. Zbog velike žalosti u ovoj zemlji odgođene su i utakmice sedmog kola koje su se trebale odigrati minulog vikenda.

Međutim, mediji u Engleskoj prenose da je upitno da li će se odigrati mečevi i za vikend koji je pred nama jer imaju veliki problem.

U centru pažnje cijele države sigurno će biti sahrana Kraljice Elizabethe i zbog toga je jasno da će sve TV kuće svoju pažnju najviše posvetiti tome, te da utakmice trenutno nisu u prvom planu.

Naime, Sky Sports je zadužen za prenose utakmica Premiershipa, ali se ova TV kuća našla u velikom problemu pred mečeve koji se trebaju igrati ovog vikenda.

Kako pišu engleski mediji glavni problem je činjenica da ova TV kuća nema dovoljno TV kamiona za realizaciju direktnih prenosa za mečeve ovog vikenda jer kako smo naveli sahrana kraljice će biti u centrtu pažnje.

Sky Sports kamione i ostalu opremu za realizaciju prenosa već danima koristi za događaje oko smrti kraljice zbog čega je veliki problem da li će imati dovoljno uslova da realizuju prenose Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ova TV kuća treba da prenosi svih devet utakmica, ali je pitanje da li imaju uslove da to izvedu za vikend.

Program Premiershipa bi trebao početi već u petak mečevima Aston Villa - Southampton i Nottingham Forest - Fulham, dok za vikend igraju Wolverhampton - Manchester City, Newcastle - Bournemouth, Tottenham - Leicester, Brentford - Arsenal, Everton - West Ham, Manchester United - Leeds i Chelsea Liverpool. Meč Brighton - Crystal Palace je ranije odgođen.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti