Navijači Ville imali su poruku za Ten Haga u 25. minuti, izraz njegovog lica nagovještava samo jedno

United i večeras očajan

Navijači Ville imali su poruku za Ten Haga u 25. minuti, izraz njegovog lica nagovještava samo jedno

Edmir Škorić

U derbiju 19. kola engleske Premier lige Manchester United je ugostio Aston Villu i na poluvremenu na svom Old Traffordu gubi sa 2:0.

Aston Villa trenutno je jedna od najboljih ekipa u Premier ligi, a pokazala je to i večeras na Teatru snova. Kako sada stvari stoje, ne nazire se kraj krizi Crvenih vragova, dok ekipa predvođena Unaijem Emeryjem na dobrom putu da se izjednači s vodećim Liverpoolom na tabeli.

U slučaju da gosti iz Birminghama dođu do trijumfa, a zaista su na dobrom putu, imat će kao i vodeći Liverpool 42 boda i nastavljaju da igraju sezonu iz snova.

McGinn je u 21. minuti matirao Onanu za prvo slavlje gostiju, da bi samo pet minuta kasnije Dendocker povisio na 2:0.

United nije puno pokazao, a već sada pljušte kritike na račun fudbalera domaćeg tima, a naročito na račun Erika ten Haga.

Oglasi

Interesantno da su mu navijači Ville nakon 2:0 skandirali: "Ujutro ćeš dobiti otkaz", a izraz njegovog lica najbolje govori kako se osjeća.

Iako se konstantno tvrdi da trenutno rukovodstvo Uniteda vjeruje Nizozemcu i da ga nema namjeru otpustiti, djeluje da bi se to vrlo lako i veoma brzo moglo promijeniti.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1739743867119792367[/twitter]

U Engleskoj se danima piše o Nizozemcu, neki su uvjereni da ga čeka otkaz i uveliko se špekuliše sa novim imenima, a jedan od potencijalnih nasljednika je Graham Potter.

Englez je otpušten iz Chelseaja u aprilu 2023. nakon samo 31 meča, od kojih je dobio samo 12, remizirao osam puta i izgubio 11 puta.

Međutim, ranije je stekao ime radeći sa Brightonom, upravljajući 134 utakmice od maja 2019. do septembra 2022.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Teško je predvidjeti kako bi United izgledao u slučaju dolaska Pottera, a navijači su podijeljeni. Jedni smatraju da on nije pravo rješenje za užarenu klupu, dok drugi smatraju da bi svakako bio bolja opcija od Ten Haga.

United je ranije ispao iz Lige prvaka, dok je u ligi tek na osmom mjestu sa već sada velikim zaostatkom za timovima koji se nalaze na pozicijama koje vode u Ligu prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
Ahahahahaah,ko se zadnji smije ahahahahaha...ipak je to ManUtd,Villa se malo digla ha,nemojte zaboravljati isti ti navijaci sto ste skandirali da ste se donedavno borili za opstanak i to godinama!!!
1 0
user1686473351
Molim urednika SS da popusti ETH
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi