Eriksen ostaje u Ajaxu

Danski internacionalac zadovoljan u Amsterdamu

Eriksen ostaje u Ajaxu

Danski internacionalac, Christian Eriksen otkrio je da namjerava ostati u redovima Ajaxa i naredne sezone.

Mladi fudbaler se već duže vrijeme povezivao sa Manchester Unitedom, Manchester Cityjem te AC Milanom, međutim izgleda da od njegovog odlaska iz Ajaxa neće biti ništa, a i sam Eriksen smatra da bi za njegovu karijeru trenutno najbolje bilo da ostane u Amsterdamu.

 

"Mislim da je najbolje za mene da naredne sezone igram za Ajax. Bolje je igram i da se razvijam nego da žurim i napravim grešku", kazao je Eriksen te je dodao:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

"Volio bih zaigrati u nekoj velikoj ligi, Premier ligi, Primeri ili Seriji A. Ipak tek mi je 20 godina i imam vremena. Dosta igrača napusti klub prerano. Ja želim biti ključni igrač Ajaxa naredne sezone a tek onda ćemo vidjeti".

Eriksen je ove sezone u 33 ligaške utakmice asistirao čak 17 puta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti