Eriksen zabio prvi gol za Inter, a Conte i nije bio previše oduševljen

Vjeruje da Danac može dosta bolje

Eriksen zabio prvi gol za Inter, a Conte i nije bio previše oduševljen

E. Čaušević

Fudbaleri Intera večeras su pobijedili u gostima Ludogorets sa 2:0 u meču šesnaestine finala Evropske lige.

Inter je uspio doći do pobjede u Razgradu iako večeras nije briljirao. Gosti s Meazze otpor Ludogoretsa slomili su tek sredinom drugog poluvremena kada je Christian Eriksen postigao debitantski gol u dresu Intera.

Tačku na ovaj meč stavio je Romelu Lukaku u 95. minuti utakmice golom iz penala. Revanš ovih timova igra se za sedam dana u Milanu, ali čini se da je ovdje sve jasno, te da će Inter u osminu finala.

Antonio Conte je odmorio večeras većinu prvotimaca i šansu je dao Eriksenu koji je nedavno stigao iz Tottenhama. Iako je Danac zabio gol trener Intera vjeruje da on može još mnogo bolje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Dobro je odigrao večeras, ali pred njim je još dosta posla i vjerujem da on može još daleko bolje. Sretan sam što je dao gol je će mu do pomoći sa samopouzdanjem, ali još uvijek nije u onoj formi koju očekujem. Nećemo žuriti nigdje i moramo mu dati vremena da se uklopi u tim. Ne treba mu praviti pritisak jer on zna šta od njega očekujemo i vjerujem da će to pokazati", rekao je Conte.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi