Klopp brani Haalanda i Nuneza: "Zamislite, odete prvi dan na posao i šef vam kaže da ne vrijedite"

Klopp brani Haalanda i Nuneza: "Zamislite, odete prvi dan na posao i šef vam kaže da ne vrijedite"

Edmir Škorić

Velika očekivanja svjetska nogometna javnost ima od Erlinga Haalanda i Darwina Nuneza nakon što su njih dvojica stigli ovog ljeta u engleski Premiership.

Nunez je došao u Liverpool iz Benfice, a bio je žestoko kritikovan zbog prvih nastupa u dresu Redsa tokom predsezone. Odmah su ga osuđivali i tvrdili da su uzalud bačeni silni milioni, da bi Nunez u prvom nastupu u Premier ligi, ušavši sa klupe, postigao gol i asistirao u remiju s Fulhamom (2:2) na Craven Cottageu.

Sličnu torturu prolazi i Haaland, koji je ipak pokazao u prvim nasutpima da će biti zaista veliko pojačanje Manchester Cityju i da je jednostavno potrebno malo vremena da se adaptira na novu sredinu.

O ovoj temi ponovo je govorio menadžer Livrepoola Jurgen Klopp, čiji tim večeras protiv Crystal Palacea na Anfieldu juri prvu pobjedu i očekuje se da Nunez bude u špicu.

“Prije pet sedmica, kada smo započeli predsezonu i kada je on odigrao svoju prvu utakmicu, nije izgledalo dobro. Ali ne za nas. Ludo je kako brzo osuđujemo ljude... wow! Zamislite da nam neko to napravi: Dođemo prvi dan na posao i šef nam kaže: 'Idi kući, nikad se više ne vraćaj, ne možeš ovdje da radiš'. Sada odjednom svi kažu da je dobar napadač. Kao što sam rekao, on je drugačiji napadač od onih koje smo ranije imali, ali je fizički jak i tehnički vrlo dobar. Bit će stabilniji, samouvjereniji i sigurniji u sebe. Niko ne može da traži sto posto odmah, potreban je razvoj i to je ono na čemu radimo", kazao je Klopp o Nunezu.

Haaland je debitovao za City protiv Liverpoola u Community Shieldu. Nije imao učinka i dobio je kritike, ali od tada je zabio dva gola u Premier ligi:

"Smiješno je, pobijedili smo City sedam dana prije početka lige i ljudi su se samo pitali hoće li on zabiti gol. Sedam dana je kao 10 godina u nogometu!", poručuje Klopp.

Nunez je plaćen Benfici 75 miliona eura, ali taj transfer će koštati i više kada se uračunaju bonusi. Haaland je plaćen 60 miliona eura, ali njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na 150 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Definitivno se radi o dva trenutno najperspektivnija napadača uz Kyliana Mbappea, a iako njihove karijere praktično tek počinju, već su stigli do velikog broja utakmica i golova, te se njihove igre prate pod posebnom lupom.

Nalaze se pod velikim pritiskom, no itekako znaju da odgovore na terenu...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ja stvarno ne znam gdje vi citate te kritike za Nuneza,ja sam redovan na 4 foruma Liverpoola i na nekoliko facebook grupa i jos nikad nisam procitao da neko nije zadovoljan njegovim nastupima...covjek odigrao po poluvrijeme u 2 zvanicne utakmice,zabio 2 gola,upisao 1 asistenciju i izborio 1 penal...da hoce ovako los biti do kraja sezone Zlatna lopta mu ne gine...
2 5
Kiss
Sve u svemu dobri igrači a da englezi vole samo svoje i uzdižu samo svoje to stoji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi