Raiolin posljednji veliki posao: Agenti uzeli nestvarnu cifru za transfer Erlinga Haalanda
Foto - Instagram

Norvežanin prešao u Manchester City

Raiolin posljednji veliki posao: Agenti uzeli nestvarnu cifru za transfer Erlinga Haalanda

Midhat Šljivak

Erling Haaland prešao je iz Borussije Dortmund u Manchester City za cifru od 60 miliona eura.

Jedan od najboljih napadača svijeta završio je transfer u City, a sve je službeno potvrđeno u utorak.

Kompletan paket oko transfera koštat će Građane više od 300 miliona eura. Od te cifre 60 miliona ide Borussiji, Salzburgu i Haalandovim bivšim klubovima, a dosta novca pripalo je i agenciji koju je donedavno vodio Mino Raiola.

Čuveni menadžer je nažalost preminuo pred realizaciju velikog transfera, pa će naknada koju je trebao dobiti pripasti agenciji i ljudima koji su ga naslijedili.

A ona iznosi nevjerovatnih 40 miliona eura. Tu cifru će dobiti agenti koji su radili na transferu i novac će završiti vjerovatno u agenciji koju sada vode Vincenzo Raiola i Rafaela Pimenta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Provizija za agente 40 miliona eura. Ta cifra privlači jako malo pažnje i to je znak kako je to sve normalno postalo", napisao je novinar Seb Stafford-Bloor.

Norveški napadač je u protekle dvije i po sezone u Borussiji odigrao 88 utakmica i postigao je 85 golova, a vidjet ćemo kako će se snaći u Premiershipu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Kakav je to mozak bio!!! 40m njemu a 60m bvb!!! Ovakav se vise ne rađa!!! Na pogbi uzeo preko 50m!!! Naravno sve je to zaslužio jer je otkrio Holanda, Pogbu i Ibru i onda se ko lav za njih borio!!!
2 2
Chupomoting
60 mil za njega i 40 za agenciju i prvi igrac u kojem se prica koliko ide agentima i kad saberes dodjes do 100 mil. a bgmi ga vi fino napisaste transfer od 300 mil. Gdje je jos 200? Racunate bonuse, plate i sve? Pa kad to racunas svaki transfer je minimum 100-150 mil. Glupost!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi