Internetom kruži fotografija malog Haalanda u dresu engleskog kluba: "Ostaće samo želja"

Svi su ih otpisali

Internetom kruži fotografija malog Haalanda u dresu engleskog kluba: "Ostaće samo želja"

Edmir Škorić

Ne može proći ni dan, a da se ne pojave nove informacije vezane za Erlinga Haalanda.

Norveški reprezentativac (21) može da bira gdje da igra od ljeta, a navodno je u ovom momentu najbliže transferu u Manchester City, koji je spreman platiti 75 miliona eura odštete Borussiji Dortmund, ali i desetke miliona eura igraču, njegovom ocu i njegovom menadžeru Minu Raioli.

City je među rijetkim klubovima koji su u mogućnosti ispoštovati enormno visoke zahtjeve Haalanda i njegovog tima. Povezivao se Norvežanin i sa Barcelonom, Real Madridom, Bayernom, PSG-om, pa i Manchester Unitedom, ali je City očito njegova budućnost.

Ipak, danas je u nogometu sve moguće, pa sve uzimamo zdravo za gotovo, ali gotovo je pa sigurno da Haaland neće nositi dres koji je na sebi imao kao dječak.

Naime, pojavila se fotografija iz prošlosti kada je napadač BVB-a pozirao u dresu Arsenala. Možda mu je tada kao dječaku san bio nositi dres ekipe za koju su igrali veliki majstori poput Denisa Bergkampa, Roberta Piresa ili Thierryja Henryja, a danas su šanse da potpiše za klub iz sjevernog Londona svedene na minimum.

Oglasi

Svima je valjda jasno da Arsenal nema tu ekonomsku moć, a uostalom i neke druge stvari bi Haalanda spriječile da zaigra na Emiratesu.

U komentarima na fotografiju navijači Arsenala mole Haalanda da dođe na Emirates, ali svjesni su i sami da će ovaj super talentovani napadač ipak od ljeta igrati u nekom drugom klubu.

"Ostaće samo njegova želja", komentarisao je jedan od navijača Arsenala, uvjeren da je nemoguće da se dogodi transfer jednog od najboljih napadača današnjice u Arsenal.

"Nešto se dogodilo s Haalandom posljednjih dana"

Inostrani mediji uključujući Sky Sports objavili su prije nekoliko dana da je Haaland rekao 'da' Pepu Guardioli i njegovoj ekipi, te da će na ljeto ovaj sjajni golgeter Borussije Dortmund obući dres trenutno jedne od najboljih ekipa na planeti.

Haaland se dugo povezuje s najvećim evropskim klubovima, a navodno je City sve dogovorio i platit će 75 miliona eura odštete za Norvežanina, koji igra fantastično, zbog čega su ga redom željeli Real Madrid, PSG, Barcelona, Bayern, City, United...

Oglasi

Guardiola svojim "ništa ne znam" stavom ne želi otkriti da li je to istina, no nije ni demantovao takve navode. U međuvremenu, pojavile su se informacije da će Haaland postati najplaćeniji igrač Premier lige i da će sedmično zarađivati 500.000 funti, dok će Milionerima u Njemačkoj na račun 'sjesti' 75 miliona eura, a bit će tu novca i za igračeva oca, zatim agenta Minu Raiolu, razne provizije... No, ako neko to može sve da plati, onda je to Manchester City.

Guilleme Balague, španski novinar koji radi za BBC kao saradnik te za LaLigu TV, objašnjava da je Haaland odbacio mogućnost dolaska u Real Madrid i da je izabrao City, ali napominje da se "nešto dogodilo posljednjih nekoliko dana".

"Nešto se dogodilo u posljednjih nekoliko dana. Mogao bi biti Benzema i njegova spektakularna forma zbog kojih je Erling dvaput razmislio o transferu u Real. Dakle, Haaland je otvoreniji engo ikad prema potpisu za City, koji je udovoljio svemu što želi, pa i tome da kroz dvije ili tri godine ode u Real Madrid. Norvežanina je zavelo to što može dobiti kraći ugovor s opcijom produženja", objasnio je novinar iz Španije.

Vjeruje se da je ključna figura u svemu bio Guardiola, koji je uvjerio Norvežanina u zajedničku saradnju, a očekuje se nakon Haalandovog dolaska da i sam Pep produži saradnju sa Cityjem iako ista važi do ljeta 2023. godine.

"Trener želi napadača od svoje druge sezone na Etihadu. O tome se čak raspravljalo po njegovom dolasku", uvjerava Balague.

Za kraj je zaključio da će Cityjev stil igre odgovarati Haalandu, koji voli da napada prostore, a igra Guardioline momčadi je takva da će imati isuviše mogućnosti za takvo što.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zahvaljujući Pepovoj magiji i taktičkim sposobnostima, Haaland bi mogao dodatno napredovati i postati neukrotiva zvijer za sve", tvrdi Balague.

Ove je sezone Haaland zabio 18 bundesligaških golova, a istakao se i u utakmicama Lige prvaka iako je Borussia ispala već u grupnoj fazi. Briljira i u dresu Norveške, iako ga nažalost nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Imao sam i ja dres HSV-a a samo jednog igraca u cijelom timu znao (Barbarez) lol
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti