Juče zabio četiri, a danas objavljena vijest da prelazi u redove velikog rivala

Jesus u centru pažnje

Juče zabio četiri, a danas objavljena vijest da prelazi u redove velikog rivala

Eldar Ganibegović

Jučer je Manchester City s 5:1 deklasirao nesretni Watford.

Glavnu riječ na toj utakmici vodio je brazilski ofanzivac Gabriel Jesus koji je postigao četiri gola i dodao jednu asistenciju, te tako nakon Edina Džeke i Sergija Aguera postao treći igrač Građana koji je postigao četiri gola na jednoj utakmici Premier lige.

Ipak, danas o njemu engleski mediji, tačnije The Athletic, donose lošije vijesti po navijače Manchester Cityja, a radi se o njegovom odlasku s Etihada.

Kako prenosi pomenuti medij, Arsenal će službenu ponudu za City podnijeti na ljeto. Vjeruje se da je tehnički direktor momčadi Edu od prošle zime u razgovorima s igračevim predstavnicima, ali zajednički jezik još uvijek nisu našli. Međutim, čini se da je napadač uzbuđen zbog novog izazova koji mu se nudi.

Podsjetimo, Jesus je u Manchester City stigao iz Palmeirasa u januaru 2017. godine u trenasferu vrijednom 32 miliona eura. 

Sa Cityjem je tri puta bio prvak Engleske, jednom je osvojio FA, a četiri puta Liga kup. Također, dva puta je podigao trofej engleskog Superkupa, no glavni cilj je Liga prvaka u kojoj su stigli do polufinala gdje ih čeka dvomeč s Real Madridom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone je za Manchester City u Premier ligi skupio 24 utakmice, uz 7 golova i 9 asistencija.

Ako se ne postigne dogovor s Gabrielom Jesusom, Arsenal ima još dva napadača na spisku želja - Dominica Calvert-Lewina iz Evertona i Tammyja Abrahama iz Rome.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Moguće je! City navodno dovodi Halanda, a Jesus bi mogao ići. Mada on u posljednje vrijeme igra desno krilo...
3 0
Mele
Cestitati Cityju na tituli, s**** Tottenhem Liverpool, sada se mogu koncentrisati samo na Real, uzeti Ligu Prvaka, jer domace prvenstvo je gotovo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi