Haalandu je malo falilo da postigne gol života - Kopirao je Ibrahimovića, ali nije uspio
Zanimljiv pokušaj imao je norveški napadač u duelu protiv Arsenala u okviru FA Kupa

Odbrana reagovala na pravi način

Haalandu je malo falilo da postigne gol života - Kopirao je Ibrahimovića, ali nije uspio

M. Šljivak

Manchester City i Arsenal trenutno igraju meč šesnaestine finala FA Kupa, a nakon prvih 45 minuta duela na Etihadu rezultat je 0:0 uz nekoliko propuštenih šansi.

Duel trenutno dva najjača engleska tima u FA Kupu nakon 45 minuta nije donio golove, ali moglo ih je biti jer je propušteno nekoliko dobrih šansi s obje strane.

Na otvaranju utakmice Erling Haaland je imao jako zanimljiv pokušaj da postigne pogodak i to u stilu koji više priliči Zlatanu Ibrahimoviću.

Nakon jedne akcije Cityja Matt Turner je istrčao i izbio je loptu ispred norveškog napadača, ali ona nije daleko odmakla i Haaland je imao priliku za popravni.

Odlučio se Erlinga na atraktivan pokušaj s 30-ak metara. Bio je leđima okrenut golu, uslijedio je akrobatski šut, no udarac je bio preslab, pa je odbrana Arsenala lagano izbila loptu na putu prema praznoj mreži.

Oglasi

Haaland je u ovom slučaju pokušao pogoditi kao što je to uradio Zlatan Ibrahimović prije 11 godina u duelu između Švedske i Engleske.

Tada je Zlatan na spektakularan način u nadoknadi meča pogodio škaricama s više od 30 metara i tako je kaznio istrčavanje i slabu intervenciju Joea Harta.

Turner danas nije kažnjen za lošu intervenciju. Haaland je bio veoma blizu da kopira Ibrahimovića i da postigne pogodak koji bi mu definitivno bio najljepši u karijeri.

Erling Haaland je zaista fenomenalan od dolaska u Manchester City. Ovo mu je 27. nastup ove sezone u dresu Građana i postigao je 31 pogodak.

Rijetke su ekipe koje su uspjele preživjeti duel s njim, a vidjet ćemo hoće li ga igrači Arsenala večeras sačuvati do samog kraja.

Nisu mu defanzivci Topnika dopustili previše prostora u prvom poluvremenu i osim ove šanse, ništa posebno norveški napadač nije pokazao.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jedan je TATA OVE IGRE..a to je ZLATAN..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi