Zlatan je provocirao, a Aguero ga uništio: "Šta je? Jesam li te likvidirao? Hoćeš da se ubiješ..."

Argentinac nije birao riječi

Zlatan je provocirao, a Aguero ga uništio: "Šta je? Jesam li te likvidirao? Hoćeš da se ubiješ..."

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović svako malo potkuha atmosferu svojim izjavama. Ovaj put njegova meta su bili igrači Argentine, svi osim Lionela Messija. Zbog čega je dobio i žestok odgovor i to od Sergija Aguera. 

Gostujući na jednoj francuskoj televiziji Ibrahimović je kazao slavlje kakvo su Argentinci imali nakon osvojenoj Svjetskog prvenstva govori da više nikad neće osvojiti Mundijal.

Uslijedio je žestoko odgovor Aguera koji je na neki način i izvrijeđao čuvenog Šveđanina bh. korijena. Svakako će biti onih koji će se složiti sa Zlatanom, a mnogi će i izabrati stranu nesuđenog napadača Barcelone.

"Da kažem ono što mislim ili ne? Zlatan. Ibrahimović. Ibra-himović. Isto je, to je dosta teško ime, bolje je reći Zlatan", započeo je Aguero.

"Zlatane, prije nego što si to rekao, možda je bolje zaključiti da ti je bilo draže da Francuska pobijedi, reći da su se drugi loše ponašali. Ako su se loše ponašali, kažete to kao profesionalac na visokom nivou."

"Igrao si, igrao sam i ja na visokom nivou. Ali sjetimo se da si se također loše ponašao dok ste igrali. Zar ne? Drugim riječima, na kraju krajeva, ne bacamo kamenje ako će ga na nas kasnije opet bacati."

Oglasi

"U Argentini se kaže: ne pljuj ako ćeš pasti. Ne znam. Ili sjetimo se na terenu da imate, recimo, loše ponašanje. Malo peglaš."

Poslije toga bivši napadač Manchester Cityja je odlučio da nabroji neke od Zlatanovih grijeha iz prošlosti.

"Sjećam se da si u LA Galaxyju udario jednog igrača i onda si se, sjećam se, pretvarao da te povrijedio i stao na tebe. Je li to za tebe dobro ili loše ponašanje? Razmislimo malo."

"Sjećam se da smo igrali protiv Uniteda. Bio sam na klupi. Javio si se prije utakmice."

Oglasi

"Da govoriš da su se loše ponijeli, mislim da si najmanje podoban. Mislim. Čini mi se da si u krivu. Na kraju krajeva, to je samo tvoje mišljenje, zar ne?

"Čini mi se da je vrlo bezobrazno reći da nećemo osvojiti više nište. Mislim da prije nego što se brinete za Argentinu, možete se brinuti za svoju zemlju, za svoje igrače, kojih nema ni na posljednjem Svjetskom prvenstvu."

Čak je otišao toliko daleko da indirektno tvrdi kako je Zlatan ljubomoran na Messija što je Argentinac postao prvak svijeta.

"I Messi je osvojio Mundijal. Možda te to ljuti, što je Messi osvojio Svjetsko prvenstvo i zato te boli priznanje da je Messi najbolji igrač na svijetu..."

"Govorim nešto što nema smisla. Recimo samo da nije fer. Nije fer to što govori. Ako mi kažeš da si dobar, vrlo dobar (po ponašanju) igrač, nema potrebe raspravljati."

Oglasi

"Ali ti si svađalica. Sjećam se da si se svađao i s Otamendijem u utakmici City-United. Svađao si se i sa Pepom, Pepom Guardiolom."

"Pretpostavljam da te Pep kasnije htio prodati iz Barcelone za nešto. Pretpostavljam da, ako govorimo o tome kako se Argentina loše ponašala, prvo morate pogledati svoju karijeru i vidjeti jeste li se ponašali dobro, jeste li se ponašali umjereno dobro. I mislim da se nisi dobro ponio."

"Osjećam se kao da si ti mene bocnuo, sada ja tebe. Mi smo svjetski prvaci, Zlatane, a ti se želiš ubiti. A Messi je najbolji na svijetu, oprostite."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Argentina je prvak. Podigli smo pehar. A ti si gledao. Igrači koji su se nedolično ponašali podižu pehar. Žao mi je. Žao mi je."

Dugotrajno monolog bivšeg napadača došlo je kao odgovor na Ibrahimovićeve primjedbe o argentinskom "bez poštovanja protivniku" slavlju nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu.

Top Komentari

bhodzic
Il je ovaj Aguero totalno nesposoban da kaže jednu prostoproširenu rečenicu kako treba ili je loš google translate.. mada ja tipujem i na jedno i na drugo
5 0
Benz
Unistio ga, tacno ne moze spavati od ovih nebuloza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi