Mršavi dječak postao je 'preko noći' ozbiljan predator: "Kod nas je došao neuhranjen"
Napadač Arsenala koristio je slobodno vrijeme kako bi dodatno napredovao te postao mnogo jači. Tijelo mu je potpuno drugačije

Za samo tri godine potpuna promjena

Mršavi dječak postao je 'preko noći' ozbiljan predator: "Kod nas je došao neuhranjen"

M. Šljivak

Nekada su profesionalni fudbaleri bili ozbiljni mršavci, ali u savremenom fudbalu jednostavno je nemoguće pronaći čovjeka s terena koji ne radi žestoko na izgledu svog tijela. Među takvim je napadač Arsenala Eddie Nketiah koji je od mršavca postao ozbiljna zvijer.

Eddie Nketiah igra odličnu sezonu u dresu Arsenala. Počeo ju je kao rezerva za Gabriela Jesusa, ali mirno je čekao svoju šansu koja je došla povredom brazilskog napadača.

Nketiah je tako već ove sezone postigao devet pogodaka u 25 nastupa. Izgleda definitivno mnogo bolje na terenu nego prethodnih sezona i sigurno da u svemu utjecaja ima njegova tjelesna struktura.

Ovaj 23-godišnjak je još 2019. godine bio popriličan mršavac. Bilo je tu određenih mišića, ali Nketiah je odlučio da postane mnogo ozbiljniji lik na terenu.

Žestoki treninzi, teretana i brojni savjeti stručnjaka za ishranu, napravili su od ovog momka istinskog predatora na terenu. Nketiah nakon tri godine izgleda mnogo drugačije nego ranije.

Primjetan je značajan napredak u mišićnoj masi. Napadač Arsenala 'puca' od mišića, a Chris Varnavas iz Athletic Development kluba otkriva kako je Nketiah došao kod njih neuhranjen.

Oglasi

"Kada je došao kod nas bio je neuhranjen", šokirao je sve izjavom Varnavas koji potom nastavlja.

"Ekipa je radila s njim. Više je spavao, imao je drugačiji način života i drugačije metode oporavka nakon utakmica. Eddie je vrlo ponizan i pažljivo je pratio upute".

Nketiah je imao jasan cilj. Kroz proces postati što jači kako bi mogao izboriti mjesto prvog napadača u Arsenalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada je došao kod nas vrtio se oko prvog tima, nekad je igrao, nekad sjedio na klupi. Međutim, vjerovao je da može biti prvi napadač. Nikad nije sumnjao u svoje mogućnosti", rekao je Varnavas.

Za sada mu se žestok radi itekako isplati. Eddie izgleda zaista odlično na terenu i nema dileme da će i po povratku Gabriela Jesusa biti kandidat za mjesto startnog napadača.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi