Rasprodaja u Barceloni kako bi se dovela velika zvijezda

Sve ima svoju cijenu

Rasprodaja u Barceloni kako bi se dovela velika zvijezda

Eldar Ganibegović

Nije više nikakva tajna da Barcelona u svoje redove želi dovesti Erlinga Haalanda.

Čini se sve kako bi Norvežanin stigaon na Nou Camp, a situacija je komplikovanija tim više što je Barcelona u velikim finansijskim problemima.

Ove zime iz Manchester Cityja stigao je Ferran Torres, ali nije mogao biti registrovan sve dok Coutinhu i Umtitiju nije smanjena plata, te dok Brazilac nije otišao na posudbu u Aston Villu.

Španski mediji pišu da Barcelona sada želi uraditi još jedan korak ka dovođenju Haalanda, a to je prodaja Sergina Desta. Naime, reprezentativac SAD-a bi otišao kako bi se skupio dodatan Novac za zvijezdu Bundeslige.

Prema navodima istih medija, za 21-godišnjeg beka zainteresovani su osvajači posljednje dvije Lige prvaka - Bayern i Chelsea.

Dest, koji ugovor s Blaugranom ima do ljeta 2025. godine, ove sezone je nastupio na 16 utakmica u svim takmičenjima i upisao tri asistencije.

Podsjećanja radi, on je dijete Ajaxa i u Barcelonu je stigao u oktobru 2020. godine u transferu vrijednom 21 milion eura, no Barcelona bi za njegove papire sada tražila znantno više.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Joan Laporta je jučer odbio ponudu za Frenkieja de Jonga od 33 miliona funti koju je poslao Chelsea. Neki igrači ipak nisu na prodaju, naročito ne za tako mali novac.

Šta će biti od svega i da li će Haaland zaigrati u plavo-crvenom dresu, ostaje da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Dest je prevara od igraca, uz to izgleda kao da je blago retardiran.
7 2
Manager
barcelonabarcelona.ba
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi