Haalanda nema na testiranju u Dortmundu, Zorc novinarima: Već je u Engleskoj

Norvežanin bi da ide, Borussia bi da ostane

Haalanda nema na testiranju u Dortmundu, Zorc novinarima: Već je u Engleskoj

E. Škorić

Erling Haaland danas se nije pojavio u Dortmundu tokom tradicionalnih testiranja nogometaša pred početak svake sezone.

Počelo je okupljanje igrača i polako se kreće u pripreme za novu sezonu koja za Borussiju počinje sredinom augusta, kada kreće nova sezona Bundeslige.

U Dortmundu danas nije bio prisutan Erling Haaland, koji nije imao reprezentativne obaveze ovog ljeta, no čini se da malo kasni sa odmora koji je itekako znao da koristi.

Kako Norvežanina nije bilo, novinari su odmah tražili odgovor čelnika Borussije, a direktor Michael Zorc im je, doduše uz smijeh, kazao: "Erling nije tu zato što je već u Engleskoj".

Nije tajna da Chelsea na sve načine pokušava da kupi sjajnog napadača, ali isto tako, nije tajna da Borussia neće da proda svog prvog strijelca do kraja naredne sezone.

Norveški novinar Jan Aage Fjortoft danas je objavio da Chelsea sprema nenormalnu ponudu od čak 150 miliona funti za Haalanda, te da je i sam igrač zainteresovan da pređe u Premier ligu.

Oglasi

Norvežanin je u sezoni 2020/21 odigrao 41 utakmicu za Milionere i postigao je 41 gol uz 12 asistencija, a uz to je izabran za najboljeg igrača Bundeslige od strane navijača. Osim Chelseaja, žele ga i drugi velikani, prije svega Real Madrid i Manchester United i City.

Borussia već pronašla zamjenu za Haalanda, svjesna da Norvežanina ne može zadržati

U Dortmundu se mire s činjenicom da će Erling Haaland najkasnije narednog ljeta (2022. godine) napustiti klub i da će pojačati nekoga od najvećih evropskih klubova.

Borussia i sama spada u red tih velikana evropskog nogometa, no realnost je da Dortmunđani ekonomski ne mogu da se nose sa klubovima poput Reala, Barcelone, PSG-a, Manchester Uniteda, Manchester Cityja... Stoga su svjesni da gube Haalanda, koji će ostati još samo jednu sezonu, pa se žele osigurati dovođenjem njegovog nasljednika.

Izgelda da su ga pronašli i to u Nizozemskoj. Radi se o sjajnom PSV-ovom napadaču Donyellu Malenu, koji je ujedno reprezentativac Nizozemske. S PSV-om ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali u Eindhovenu su još ranije priznali da im je jasno da će prva prava ponuda biti dovoljna da prodaju ovog napadača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na oko 30 miliona eura, a Borussiji neće biti problem da isplati taj iznos. Uostalom, prodajom Jadona Sancha već su stekli oko 85 miliona eura, pa imaju mogućnost dobrog šopinga ovog ljeta.

22-godišnji Malen je u dresu PSV-a u Nizozemskoj odigrao 81 utakmicu i postigao je 40 pogodaka uz 18 asistencija. U sezoni iza nas je zabio 27 pogodaka i upisao 10 asistencija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Taj ce u Bayern 2022. ako Bog da.
0 4
NKZ1922
E ****m vam mater za ovaj naslov. Poserem vam se u poso, smradovi clickbaiterski
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti