Izgleda da ni Haaland nije sjajan i bajan kako se čini: Iz Dortmunda stigle "čudne" optužbe

Sjajni Norvežanin

Izgleda da ni Haaland nije sjajan i bajan kako se čini: Iz Dortmunda stigle "čudne" optužbe

Admin Čaušević

Nije prošlo ni šest mjeseci otkako je Erling Haaland napustio Borussiju Dortmund, a iz njemačkog kluba ne stižu lijepe riječi o Norvežaninu.

Haaland je fudbalska sadašnjost i budućnost, dečko koji je za kratko vrijeme fantastičnim partijama pokupio milione simpatija širom svijeta.

Međutim, nakon posljendjih izjava Sebastiana Kehla izgleda da ni odlični Norvežanin nije toliko bajan i sjajan kako se čini.

"Koliko god smo ga cijenili i sve što je uradio za klub, on je definitivno postao teret, kako za svlačionicu tako i za klub. U suštini sve se vrtilo oko njega."

"Upravo iz toga je vrijeme prodaje bilo ispravno, kako za nas tako i za City. To potvrđuje činjenica da 10 golova ove sezone postiglo 10 različitih strijelaca", kazao je Kehl.

"Samo bih volio da smo bili sigurni u Erlingov odlazak malo ranije jer je to ograničilo naše pripreme. Bez njega imamo mogućnost da vjerujemo drugim igračima."

Inače, ove izjave dolaze samo nekoliko dana uoči utakmice Lige prvaka između njemačkih Žuto-crnih i engleskih Građana na Etihadu.

City je platio Haalanda 60 miliona plus bonusi, a novac se već počeo da isplaćuje pošto je fantastični golgeter zabio već 12 golova u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussija je vrlo dobro ušla u novu sezonu bez svog do sada najboljeg strijelca. Ekipa iz Dortmunda je vodeća u Bundesligi sa 12 bodova nakon 5 kola, dok je u Ligi prvaka sa visokih 3:0 savladan Kopenhagen.

Igrajući za Žuto-crne Haaland je osvojio DFB Pokal te postigao impresivnih 86 golova na 89 odigranih mečeva. Upisao je i 23 asistencije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi