Iz Borussije stali u kraj pričama o odštetnoj klauzuli u Haalandovom ugovoru

Nema te opcije

Iz Borussije stali u kraj pričama o odštetnoj klauzuli u Haalandovom ugovoru

E. Škorić

U intervjuu za "Sport Bild", direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke govorio je o temi koja brine navijače otkako je potpisan Erling Braut Haaland: Šta je u ugovoru Norvežanina? Ili, tačnije, postoji li stvarno klauzula prema kojoj igrač može da ode za 75 miliona eura?

Kada je u januaru Haaland došao u Borussiju, odmah je počeo da dokazuje da sve ono što je radio u Salzburgu nije nikakva slučajnost već da je veliki talent koji bi mogao da postane jedan od najboljih igrača svijeta.

Norvežanin je u prve tri utakmice Bundeslige postigao sedam golova. Početak iz snova koji nije bio bez posljedica. Odmah se nagađalo koliko bi dugo Borussia mogla zadržati mladića.

Smatralo se da u ugovoru igrača i Borussije postoji odštetna klauzula prema kojoj bi Norvežanina bilo ko mogao kupiti za "samo" 75 miliona eura. Kažemo "samo" jer se nakon partija u ovoj sezoni njegova cijena barem upetorostručila.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On ima ugovor do ljeta 2024. godine s Borussijom i sada ja na meti Real Madrida, a klauzula o napuštanju kluba? Ne, ne postoji. Potvrdio je to Watzke.

"Ne postoji nikakva klauzula tog tipa u ugovoru. Klub ima jasnu želju da Haaland ostane s nama što duže i želimo da i on i njegovi savjetnici imaju isto mišljenje. Mislim da bi i za njega bilo dobro da bude u Borussiji i da je prerano da već razmišlja o novom koraku u karijeri", kazao je Watzke.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adis_D11
Skoricu magarac opet ti gluposti valjas, “samo” 75 a vrijedi barem 5- erostruko vise. Jel hoces da kazes magarac Skoricu da Haaland vrijedi 375 miliona. E moja magarcino skoricu dodji vise pameti ti I takvi kao ti srozaste ovaj portal na najnize grane.
7 1
Mele
Om je mislio, da mu je cjena sad veca bar 5 puta od one za koju je doveden..Malo se slabo izrazio.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi