Ko kaže da ga u Norveškoj svi vole? Pogledajte brutalan transparent posvećen Erlingu Haalandu
Foto - Twitter

Zanimljiv transparent navijača Branna

Ko kaže da ga u Norveškoj svi vole? Pogledajte brutalan transparent posvećen Erlingu Haalandu

M. Šljivak

Erling Haaland velika je fudbalska zvijezda širom svijeta i nevjerovatnim nastupima u prethodnim godinama stekao je mnoge fanove.

Ovog ljeta 22-godišnji norveški napadač odlučio je karijeru nastaviti u Manchester Cityju. Smatrao je kako je pravo vrijeme da napusti Borussiju iz Dortmunda i preuzeo je 'devetku' Građana.

Haaland naravno veliku popularnost ima i u Norveškoj. Fanovi reprezentacije uživaju u njegovim sjajnim nastupima, ali ima dosta i onih koji ga baš i ne vole.

Dokaz tome je fotografija s utakmice između ekipa Branna i Erlingove bivše ekipe Bryne. Navijači domaćeg tima istakli su transparent koji je upućen čudesnom napadaču i njegovom bivšem klubu.

"Hej farmeri, Braut igra za krvavi novac. Samo je jedan Haaland", napisali su navijači Branna aludirajući na mladog Markusa Haalanda (17) koji igra u omladinskim kategorijama njihovog kluba.

Oglasi

Ovaj transparent izazvao je veliku pažnju. Mnogi smatraju da navijači Branna nisu imali nikakve potrebe da izlažu transparent jer ipak je u pitanju najveća zvijezda norveškog fudbala.

Naravno, ovo je bila provokacija i prema ekipi Brynea. Oni od svakog transfera svog junaka zarade poprilične svote novca s obzirom na činjenicu da je Erling karijeru počeo u redovima ovog kluba.

Haaland je nakon omladinske karijere u ovom timu odigrao prve seniorske minute kao 15-godišnjak 2015. godine. Igrao je za drugi tim i postigao je 18 pogodaka u 14 utakmica.

Ipak, u prvom timu se nije proslavio. Nije postigao nijedan pogodak u 16 nastupa, ali je ipak uspio da ostvari transfer u norveškog velikana Molde.

Sve ostalo je historija. Nakon Moldea čudesni napadač odlazi u RB Salzburg. U austrijskom velikanu je eksplodirao, cijeli svijet je čuo za njega, a ubrzo je otišao u Borussiju iz Dortmunda.

Prethodnih mjeseci se povezivao s brojnim velikanima. Spominjali su se Bayern, Barcelona i Real Madrid, ali on je na kraju odlučio da potpiše za klub u kojem je igrao i njegov otac Alf Inge Haaland - Manchester City.

Erling Haaland je za reprezentaciju Norveške debitovao 2019. godine i postigao je 20 golova u 21 nastupu za nacionalni tim.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi