Legenda opet oplela po Haalandu: "Napredovao je! Sada liči na drugoligaškog igrača"

Prije ga je prozvao igračem za četvrtu ligu

Legenda opet oplela po Haalandu: "Napredovao je! Sada liči na drugoligaškog igrača"

Eldar Ganibegović

Erling Haaland ma koliko dobar bio, kada ne odigra na svom prepoznatljivom nivou (sada je postigao i gol) dobije kritike. Sada ih je ponovo dobio od Royja Keanea.

U okviru 35. kola engleske Premier lige Manchester City je jučer kao gost s 2:0 slavio protiv Nottingham Foresta. Nastavili su tako Građani borbu za titulu.

Poveo je City u 32. minuti preko Gvardiola. Drugi gol viđen je u 71. minuti kada je pogodio Haaland, samo devet minute nakon ulaska u igru.

Bez obzira na to što se radi o takvoj gol mašini i što je postigao novi gol nakon samo nekoliko minuta provedenih na terenu, od dežurnog komentatora Royja Keanea, Erling Haaland je opet dobio kritike.

"Veoma je ličio na drugoligaša. Mnogo je napredovao! Što se tiče kvaliteta golgetera, Haaland je apsolutno nevjerovatan, nema sumnje u to!

Kada želi da ima drugačiji utjecaj na igru, mora da se potrudi još malo. Do sada je imao De Bruynea kao svog 'slugu', ali mora naučiti i sam da se snalazi", rekao je Roy Keane za Sky Sports.

Oglasi

Podsjetimo, nakon utakmice protiv Real Madrida u Ligi prvaka Keane je Haalanda prozvao igračem za četvrtu ligu, pa je zato sada rekao da je napredovao jer liči na drugoligaša.

"Njegova ukupna igra, iz sedmice u sedmicu, nije ni približno dovoljno dobra. Najbolji je na svijetu kada su u pitanju opcije koje daje svojim saigračima ispred gola. Ali ostatak njegove igre je igrač četvrta liga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ne znam šta je velika stvar. Mogu pohvaliti Erlinga Halanda svake sedmice ako želite. Ali, generalno gledano, igra četvrtoligaša. I drago mi je da se ne slažete sa mnom, ne očekujem da se ljudi slažu sa mnom", rekao je tada Roy Keane.

Francuski L'Equipe je ocijenio tada Erlinga Haalanda najslabijim igračem utakmice. Dali su mu ocjenu 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi