Carragher nabrojao tri napadača od kojih Haaland nikad neće biti bolji: "Nije on svjetska klasa"

Hrabre riječi legendarnog Engleza

Carragher nabrojao tri napadača od kojih Haaland nikad neće biti bolji: "Nije on svjetska klasa"

Admin Čaušević

Bivši defanzivac Liverpoola, a sadašnji fudbalski analitičar Jamie Carragher tvrdi da je Erling Haaland ultimativni luksuzni fudbaler uz dodatak da Norvežanin nije svjetska klasa.

Haaland se može pohvaliti sjajnim učinkom od 82 gola u 90 nastupa za Manchester City od početka prošle sezone, a Carragher ni to nije dovoljno da ga proglasi vrhunskim igračem iako je naglasio da ima završnicu svjetske klase.

Međutim, 23-godišnjak se često suočavao s kritikama zbog nedostatka svestrane igre, a Carragher je mu je poručio da se mora promijeniti ukoliko želi da osvoji Zlatnu loptu ili zasluži transfer u Real Madrid.

Haaland se suočava sa ozbiljnim kritikama posljednjih dana

"Erling Haaland je ultimativni luksuzni fudbaler. On je nesumnjivo jedan od najvećih svjetskih strijelaca, ali tek treba postati igrač svjetske klase", napisao je Carragher u kolumni za Telegraph.

Prema Carragheru, Haaland se ne može opisati kao da je na istoj nivou kao legende Premier lige Thierry Henry, Luis Suarez ili Harry Kane u smislu njegovog ukupno utjecaja na igru.

"Da bi bili napadač uistinu svjetske klase potrebno vam je više od jedne, sveobuhvatne osobine. Sjetite se najboljih napadača Premier lige u posljednjih 20 godina – Thierryja Henryja, Luisa Suareza ili Harryja Kanea.

Oglasi

"Oni su imali ili imaju veliki utjecaj na najveće utakmice bez obzira da li su zabijali ili ne. Svi bi oni mogli igrati za bilo koju ekipu na svijetu i doprinijeti više nego impresivnom brojem golova.'

"Općenito govoreći, Haaland još nije na istom nivou kao ovi napadači, njegove posljednje tri utakmice protiv vrhunskih štopera potvrđuju da je, usprkos svoj svojoj briljantnosti unutar šesnaesterca, još uvijek u fazi napretka.

"Virgil van Dijk, William Saliba i Antonio Rudiger maltretirali su Haalanda, toliko razvikani obračuni između najboljih braniča i stroja za golove su izostali."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče njegove cjelokupne igre, Carragher je naveo da Haaland ne vrši dovoljno veliki pritisak na protivnika i dodao da je pred njim još mnogo posla ako želi da ga porede s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom.

Nakon što je bio nevidljiv na nekoliko posljednjih mečeva od velike važnosti za City, Haaland se suočio sa kritikama pa ga je tako Roy Keane opisao kao igrača za četvrte lige.

Top Komentari

Robijasi_It
A Runi smradu osvojio vise nego oni skupa
0 0
Amansio
Da ima još radit ako želi biti najveći, ali ovja Karager sve više liči na nekog paćenika inače sva trojica jesu habavni ali previše navijački ostrašćeni da bi bili dobri analiticari.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti