Mino Raiola je prije smrti osigurao Haalanda: Zna se kakve dvije klauzule ima u ugovoru

City mu ne može praviti probleme oko eventualnog odlaska

Mino Raiola je prije smrti osigurao Haalanda: Zna se kakve dvije klauzule ima u ugovoru

E. Čaušević

Norveški napadač Erling Haaland nedavno je potpisao ugovor s Manchester Cityjem.

Haaland će biti sigurno veliko pojačanje za engleski klub, a na Etihad stigao je iz Borussije Dortmund u transferu vrijednom oko 80 miliona eura.

City je aktivirao njegovu otkupnu klauzulu i uspio je dovesti Haalanda za dosta nižu sumu novca nego što se očekivalo. Ipak, Haaland je dobio ogromnu platu, ali i nekoliko zanimljivih klauzula u ugovoru.

Ovaj 21-godišnji napadač s Građanima je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine i sedmično će zarađivati čak 400.000 eura.

Engleski mediji su otkrili neke od klauzula koje u ugovoru imaju City i Haaland. Riječ je o klauzulama koje će biti aktivne na ljeto 2024. i 2025. godine.

Navodno, klauzla koja će biti aktivna na ljeto 2024. godine će omogućiti zainteresovanim klubovima da kupe Haalanda za 200 miliona eura ukoliko on pristane da napusti City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Godinu dana kasnije će se aktivirati druga otkupna klauzula i tada će cijena norveškog napadača biti 175 milliona eura.

Navodno, Haaland bi tada mogao biti na meti Real Madrida koji će tražiti zamjenu za Karima Benzemu. Kako piše španski AS kraljevski klub mogao bi aktivirati otkupnu klauzulu Haalanda već za dvije godine i kupiti ga za 200 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
“ u transferu vrijednom oko 80 miliona eura.” odem na gugletu ukucam “how much did city pay for haaland” sky, si, Athletic Itd Itd Itd svi dakle objavljuju 60 miliona eura …. Onda se sjetim da je ovo ipak SS i sam sebi spucam šamar
7 0
denimen9
Hahah, uzet ću vam pare, ali morate me pustiti u Real. San svakog nogometaša.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi