Vijest o mogućem potezu Haalanda zabrinut će sve navijače Cityja

Norvežanin igra u nevjerovatnoj formi

Vijest o mogućem potezu Haalanda zabrinut će sve navijače Cityja

Samir Mlaćo

Sjajni Erling Haaland večeras se sa saigračima pokušati protiv Real Madrida izboriti plasman u finale Lige prvaka.

U prvom meču Manchester Cityja i Reala bilo je 1:1, a Haaland će svakako biti jedna od najvećih uzdanica svog tima. City je i na pragu  nove titule u Premier ligi, a Norvežanin je nevjerovatan.

Ove sezone postigao je 52 pogotka u 48 utakmica, a stigao je iz Borussije Dortmund za 60 miliona eura.

Popularni Athletic navodi da bi Norvežanin mogao naredne godine mijenjati sredinu. Njegov novi klub bi bio upravo Real, a obeštećenje bi iznosilo na kraju naredne sezone 200 miliona eura.

"VKlauzule koje imaju u ugovore važe za klubove van Engleske. Real ga itekako želi, a on planira karijeru nastaviti u Madridu. Dvije strane održavaju konkretne odnose, a u budućnosti bi mogli da udruže snage“, prenosi Athletic.

City je u igri na tri trofeja do kraja sezone, a ukoliko osvoje maksimalan broj trofeja, Haaland će zaraditi pravo bogatstvo.

Oglasi

Ukoliko City osvoji Premier ligu, Norvežaninu će na račun leći 1,1 milion eura. Isti iznos će dobiti i za osvajanje Lige prvaka.

Trofej u FA Cupu biti će nagrađen s 395 hiljada eura, što znači da će u slučaju osvajanja triplete biti bogatiji za skoro 2,6 miliona eura.

Sa svim ostalim bonusima za individualni učinak, Erling Haaland bi na kraju sezone mogao dobiti ukupno 5,6 miliona eura plus platu.

Priliku da se približi trofeju Lige prvaka imat će već večeras, što će biti pravi spektakl.

City je blagi favorit, a Pep Guardiola bio je otvoren jučer na press konferenciji. Kazao je da će igračima reći da uživaju u svemu što su do sada napravili.

Oglasi

Znam koliko je bitna utakmica, možda jedna od najvažnijih za nas. To ne možemo da osporoimo. Već sam rekao igračima da uživaju u trenutku, da shvate koliko su sretni što se nalaze tu gdje se nalaze. Dat ćemo sve od sebe, zaista sve“, rekao je Guardiola.

Održana je i press konferencija Real Madrida, Carlo Ancelotti sprema zamku za Katalonca sa druge strane.

Mislim da možemo bolje nego što smo igrali u prvoj utakmici. Gledajući taj meč možemo bolje i pokušat ćemo to da uradimo. Razmišljam samo o pobjedi, ne razmišljam o penalima. Ako dođe do toga, realnost je da ne možete previše trenirati za to. Ambijent na stadionu neće biti kao na treningu“.

Iskusni stručnjak kaže da ima dobar osjećaj pred navedeni meč.

“Veoma sam miran, uzbuđen i imam vjeru. Imam dobra i loša osjećanja. Loša da će Haaland dati gol, da će De Bruyne pogoditi našu mrežu sa distance... Moram da mislim o tome kako Vinicius dribla, da će Karim postići gol...“, dodao je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Realova prednost sutra bi moglo biti iskustvo koje je sigurno veće od Cityjevog.

Real Madrid je čak 14. puta bio prvak u ovom takmičenju i trenutno brane titulu. Prošle sezone su pokazali da ih se nikada ne može otpisati. Čak i kada nisu favoriti u bilo kojoj utakmici u Ligi prvaka oni su otišli do kraja i osvojili takmičenje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi