Fudbal je nekad surov: Slušali su Ancelottija na Etihadu, ubrzo je stigla vijest da ih Perez prodaje

Dva zvučna imena napuštaju Real Madrid

Fudbal je nekad surov: Slušali su Ancelottija na Etihadu, ubrzo je stigla vijest da ih Perez prodaje

Admin Čaušević

Ekspedicija Real Madrida u utorak je doputovala u Manchester gdje će u srijedu igrati revanš susret polufinala lige prvaka protiv Cityja nakon 1:1 u prvom duelu.

Već prilikom dolaska Kraljeve je dočekao neočekivan problem jer je autobus kasnio zbog čega su koliko-toliko poremečeni planovi gostiju iz Madrida.

Trening na Etihadu je obavljen u planiranom vremenu, a baš dok je trajao govor Carla Ancelottija svojim igračima stigla je iznenađujuća vijest o odluci Florentina Pereza.

Naime, Perez je odlučio da pod svaku cijenu tokom ljetnog prijelaznog roka proda Ferlanda Mendyja i Edena Hazarada koji su sa ekipom u Engleskoj.

Mendy (27) ima punu sezonu povreda, upisao je 26 nastupa u svim takmičenjima te upisao jednu asistenciju. Real Madrid želi zaraditi na francuskom lijevom beku, jer mogu koristiti Davida Alabu, Frana Garciju ili svestranog Eduarda Camavingu da igra na toj poziciji.

Arsenal se povezuje s ugovorom za Francuza po sniženoj cijeni od 20 milona eura. Igrao je važnu rolu prilikom osvajanja duple krune ekipe Carla Ancelottija u La Ligi i Ligi prvaka u sezoni 2021/22. Međutim, Mendy je ove sezone pao u hijerarhiji i čini se da ide prema izlaznim vratima.

Oglasi

U međuvremenu, 32-godišnji Hazard prošao je bijedan period na Santiago Bernabeu otkako je postao rekorder kluba kada je 2019. godine stigao za 115 miliona eura.

Belgijanac se loše proveo sa Los Blancosima jer su povrede učinile svoje. Hazard je upisao samo 76 nastupa otkako se pridružio Kraljevima, postigao je sedam golova i zabilježio 12 asistencija.

Izvješća tvrde da Hazard čak razmišlja o odlasku u penziju nakon što mu istekne ugovor s Real Madridom 2024. godine. Međutim, Perez želi formulisati njegov odlazak i osloboditi se igrača koji ima najveću platu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako su Francuz i Belgijanac u rosteru za revanš susret protiv Građana potrebno je da se desi pravo čudo da im Ancelotti da određenu minutažu u srijedu na Etihadu.

Nakon neriješenog rezultata (1:1) u prvom meču, Real Madrid će tražiti pobjedu na Etihadu te plasman u svoje drugo uzastopno finale Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Tako je Perez samo prodaji panjeve, uzmi sta mozes, Fran Garcia sa dvije lijeve noge je bolji od Mendya.
0 0
emial766
Ko ce Hazarda? Vakav nebi mogao ni u Vrbanjusi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi