Gotovo je: Erling Haaland novi igrač Manchester Cityja!

Potpisao ugovor s Građanima

Gotovo je: Erling Haaland novi igrač Manchester Cityja! · Zvanično

Edmir Škorić

Ono što se danima najavljivalo, sada je i zvanično - Erling Haaland je novi igrač Manchester Cityja.

Njegov transfer iz Borussije u City je upravo potvrđen od strane engleskog, ali i njemačkog tima, koji nije imao nikakvu mogućnost da ga zadrži zbog odštetne klauzule od 60 miliona eura koju je City aktivirao.

Igrač je potpisao višegodišnji ugovor i prema informacijama koje su plasirane od brojnih uglednih novinskih kuća, zarađivat će 400 hiljada eura sedmično, što ga čini najplaćenijim igračem engleskog tima uz Kevina de Bruynea.

21-godišnji reprezentativac Norveške j postigao 85 golova na 88 mečeva otkako je došao u Dortmund iz austrijskog Salzburga, a igrao je još za Molde.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već sada se smatra jednim od najboljih napadača na svijetu, a pred njim su godine blistave karijere i navijači Cityja s nestrpljenjem čekaju njegov debi u svijetlo-plavom dresu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Svejedno necete nikad osvojit LP. Jer Guardiola za to nije sposoban, niti vi kao klub
4 14
MUFCDOGROBA
Iskreno Haaland, ovo ti je najveca pogreska u karijeri. Iskreno nije igrac za Engleski fudbal.
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi