U napadu je najveća zvijer u fudbalu, ali kada je odbrana u pitanju tu izgleda kao amater

Haaland u centru pažnje

U napadu je najveća zvijer u fudbalu, ali kada je odbrana u pitanju tu izgleda kao amater

Endin Čaušević

Erling Haaland trenutno je sigurno jedan od najboljih fudbalera na svijetu, ali kada je u pitanju igra u defanzivi tu se stvari u potpunosti mijenjaju, te Haaland izgleda kao amater kada treba igrati odbranu, a to je najbolje pokazao video koji se pojavio na društvenim mrežama.

Haaland je ovog ljeta prešao iz Borussije Dortmund u Manchester City gdje igra u nevjerovatnoj formi jer je na svega 16 utakmica uspio da postigne čak 22 gola što je zaista fascinantan podatak.

Iako ima tek 22 godine Haaland je pokazao da je trenutno među najboljim napadačima, ali i da pored toga konstantno napreduje iz dana u dan jer je maksimalno posvećen svojoj fudbalskoj karijeri.

Kada je u pitanju napad Norvežanin je tu prava zvijer što je dokazao već mnogo puta, ali što se tiče njegovoj igri u odbrani tu baš nije toliko dobar.

Haaland nije toliko fokusiran kada je u pitanju napredak njegove igre u defanzivi jer ne pomaže ekipi mnogo u tome, te je njegov jedini fokus samo napad, dok ga saigrači pokrivaju kada bi nekad trebao možda da se vrati i u odbranu.

Da Norvežanin nije previše spretan kada je u pitanju defanziva najbolje je pokazao video koji se danas pojavio na društvenim mrežama.

Video je snimljen tokom zagrijavanja fudbalera Manchester Cityja pred sinoćnju utakmicu u Dortmundu, te su oni igrali popularne "ševe", a u centru je u pravo bio Haaland koji je pokušao da osvoji loptu.

No, vidjelo se da se ne snalazi baš najbolje kada treba osvojiti loptu jer su mu u svega nekoliko sekundi saigrači dva puta provukli loptu kroz noge. Prvo je to uradio Kevin de Bruyne, a zatim i Bernardo Silva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Haaland se sinoć vratio po prvi put u Dortmund nakon što je ljetos napustio klub, te je počeo meč od prve minute, ali ga je Pep Guardiola iz igre izveo već na poluvremenu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi