Haaland obara rekorde, a jedan se posebno izdvojio
FOTO: EPA

Nezaustavljiv je na startu sezone

Haaland obara rekorde, a jedan se posebno izdvojio

Haris Zilić

Erling Haaland je još jednom pokazao kakav je igrač.

U gradskom derbiju između Manchester Citya i Manchester United, Haaland je zabio hat-trick i upisao dvije asistencije, a Građani su slavili sa 6:3.

Norvežanin će sada je jasno, rušiti mnoge rekorde u Premiershipu, a jedan je debelo oborio.

Naime, Haaland je protiv Uniteda postigao treći hat-trick u sezoni, a za to mu je trebalo samo osam utakmica.

Primjera radi, na drugom mjestu po toj satistici je Michael Owen kojem je trebalo 48 utakmica za tri hat-tricka u Premiershipu, a recimo Ruudu Van Nisterloyu je trebalo 59 utakmica.

Oglasi

Pored navedenog Haaland je i rekorder po broju golova na startu sezone. U devet utkamica postigao je 14 golova , a mnogi su mišljenja da bi mogao postati prvi igrač koji će sezonu u Premiershipu završiti sa 40 golova i više.

Nevjerovatni norvšeki napadač je danas oborio još jedan rekord, ako ste mislili da je kraj, zeznuli ste se.

Haaland je prvi igrač u Premiershipu koji je u tri utakmice u nizu u kojima je igrao postigao hat-tirck. Prije Ciyta tri gola je zabio Crystal Palaceu i Nottingham Forestu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored 14 golova, Haaland ima tri asistencije pa je tako i igrač sa najviše osvojenih bodova korisnosti u prvih devet kola. Niko prije njega u Premiershipu nakon devet utakmica nije imao 14 golova i tri asistencije, odosno 31 bod u indexu korisnosti.

Naredni susret Manchester Citya igra 8. oktobra kada im u goste na Etihad dolazi Southampton i to će biti prilika da Haaland ruši nove rekorde.

Top Komentari

Klicko
Dobrodošao u real madrid 2024-te godine.Mbappe i on.Uhhhhh dzehenemska kombinacija
2 3
MaDaj
opet se brukate ... pa majku mu zar je stvarno tesko provjeriti sta pisete prije nego sto objavite ? "Haaland je prvi igrač u Premiershipu koji je u tri utakmice u nizu u kojima je igrao postigao hat-tirck. " Kao prvo mislili ste na utakmice KOD KUCE a ne utakmice opcenitio, dakle na Ethiad-u je zabio 3 hatrika za redom .. dok je izmedju onog zadnjeg protiv foresta do danas igrao protiv Vile i Vukova kojima je zabio po jedan pogodak ... kao drugo .. sta ti ovo znaci "Prije Ciyta tri gola je zabio Crystal Palaceu i Nottingham Forestu." valjda mislis prije United-a ?? kao trece nebi trebao da spominjem posto je ocekivano od vas ali sta je ovo "satistici, utkamica, norvšeki,Ciyta"
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi