Dva miliona potpisa da se Haalandu zabrani da igra jer je "robot", britanski parlament donio odluku!

Peticija otišla predaleko

Dva miliona potpisa da se Haalandu zabrani da igra jer je "robot", britanski parlament donio odluku!

Endin Čaušević

Erling Haaland ove sezone igra u nevjerovatnoj formi u dresu Manchester Cityja.

Norveški napadač zabio je čak 19 golova u svega 12 utakmica u dresu engleskog kluba u svim takmičenjima i pokazao je da će biti zaista ogromno pojačanje za ekipu Pepa Guardiole.

Haaland je bacio u trans javnost u Engleskoj svojim igrama u Manchester Cityju, a prije nekoliko dana su svi ostali u čudu nakon što je pokrenuta peticija da se Haalandu zabrani igranje u Premiershipu.

Naime, pojavila se peticija navijača ostalih engleskih klubova koji traže da se Haalandu zabrani igranje u Engleskoj jer smatraju da je on "robot", te su čak to uputili britanskoj vladi.

Naravno, svima je jasno da je riječ o šali, ali mnogi su se iznenadili informacijom da ova peticija ima preko dva miliona potpisa što je zaista neočekivano.

Zbog činjenice da je peticija prikupila čak dva miliona potpisa britanski parlament je jednostavno morao da se oglasi kako bi riješio sve moguće dileme oko peticije da se Haalandu zabrani igranje u Engleskoj.

Iz britanskog parlamenta su jasno poručili da se ova peticija neće razmatratit i da je odbijena. Svima je jasno da je riječ o šali, ali su oni morali jasno da objave da se peticija neće razmatrati iako je skupila toliko potpisa.

Također, poslali su molbu navijačima da više ne rade takve stvari i da imaju dosta važnijih stvari i pitanja o kojima se moraju brinuti u ovoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Haaland je u Manchester City stigao ljetos iz Borussije Dortmund za samo 60 miliona eura. Već je zabio 14 golova u Premiershipu, dok je u Ligi prvaka dodao još pet.

Zanimljivo je da je i njegov saigrač Aymeric Laporte iz šale potpisao ovu peticiju, ali ni slutio nije da će sve to od šale doći na tako ozbiljan nivo i da će čak britanski parlament morati da se oglasi povodom svega.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi