Erling Haaland potpisivao autograme u šorcu drugog kluba
Foto - EPA

Zanimljiva scena

Erling Haaland potpisivao autograme u šorcu drugog kluba

M. Šljivak

Napadač Borussije iz Dortmunda Erling Haaland ovog ljeta se ponovo povezuje sa odlaskom iz redova njemačkog velikana.

Sjajni 21-godišnji napadač meta je londonskog Chelseaja koji je navodno za njegove usluge spreman izdvojiti čak 175 miliona eura.

Ipak, za sada konkretnih pomaka u potencijalnom transferu nema i izvjesno je da će Haaland i u novoj sezoni nositi dres Borussije.

Haaland van terena također zna privući pažnju, a ovog puta je autograme potpisivao u opremi drugog kluba.

[twitter]https://twitter.com/ryanscareermode/status/1420841071614038018[/twitter]

Dok je odrađivao 'obaveze' prema navijačima, Haaland je na sebi imao šorc ekipe Leeds Uniteda i na društvenim mrežama su odmah počele šale kako je on novo pojačanje.

Oglasi

Nije nikakvo iznenađenje što norveški fudbaler nosi opremu Leedsa jer je on rođen u ovom engleskom gradu. Njegov otac Alf Inge je nosio dres tima sa Elland Roada i očilgedno da je i kod Erlinga ostala ljubav prema Leeds Unitedu.

Haaland se šokirao kada je čuo koliko novca za njega traži Borussia Dortmund

Norvežanin u svom ugovoru ima klauzulu da narednog ljeta može napustiti Dortmund za 75 miliona eura i čini se da je izgledno da će Haaland tek za godinu dana promijeniti klub.

Haaland je počeo s Dortmundom pripreme za novu sezonu, a nedavno je dao intervju koji je privukao dosta pažnje. Novinar je pitao Haalanda šta misli o cijeni od 175 miliona eura koju je Dortmund postavio za njega, a on je dao iskren odgovor.

"Tek sam jučer pričao sa svojim agentom. Nismo se čuli mjesec dana jer se ništa ne dešava i to je jedina istina. 175 miliona eura? Nadam se da je to samo špekulacija jer je to previše novca za jednog igrača", rekao je Haaland i dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Prije svega imam još tri godine u svom ugovoru i uživam ovdje. Naravno da mi je važno da osvajam trofeje s klubom i to je ono što želim u karijeri, ali idem korak po korak".

Haaland je u dresu njemačkog kluba odigrao ukupno 59 mečeva u svim takmičenjima i zabio je nevjerovatnih 57 golova te je dodao još 15 asistencija i jasno je zbog čega se mnogi klubovi "otimaju" za njegov potpis.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi