Laporta predstavio projekat, Barcelona je u igri za Haalanda
Foto - EPA

Pozitivan sastanak za sve

Laporta predstavio projekat, Barcelona je u igri za Haalanda

M. Šljivak

Mino Raiola i Alf-Inge Haaland danas su obavili razgovore sa predsjednikom Barcelone Joanom Laportom o mogućem transferu napadača Borussije Erlinga Haalanda u redove katalonskog kluba.

Duo je jutros doputovao iz Nice u Barcelonu. Trebao je to biti tajni sastanak sa čelnicima katalonskog kluba, ali su ih novinari iznenadili na aerodromu El Prat.

Ubrzo su Raiola i Haaland stariji završili za pregovaračkim stolom Joana Laporte i sastanak je trajao oko dva sata.

Bio je to prvi zvaničan kontakt Barcelone sa predstavnicima norveškog napadača. Razgovaralo se o novom projektu kluba kojeg predvodi Joan Laporta i sastanak je za sve strane bio jako pozitivan.

Naravno, apsolutno ništa nije završeno na ovom sastanku, niti su pregovori u završnoj fazi, te se trka za Erlingov potpis i dalje nastavlja.

Ipak, ovo je svakako jasan znak da je Barcelona u igri za 20-godišnjeg napadača i da će pokušati sve da ga dovedu usprkos ogromnim finansijskim problemima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mino Raiola će u narednim nedjeljama obaviti pregovore sa ostalim zainteresovanim klubovima, a do kraja sedmice će razgovarati i sa predstavnicima Borussije iz Dortmunda o cijeni koju će tražiti za Haalanda.

Pretpostavlja se da bi ta cifra mogla ići i do 180 miliona eura, ali više će informacija biti poznato nakon sastanka Raiole sa čelnicima Borussije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MojneBaa
Meree to laportainho zavrsiti
2 3
Mahatma.Barbie
Niste objavili da su se Laporta i Erlingov otac nakon Barcelone zaputili u Madrid. Fabrizio Romano je to potvrdio. Obaviće redom razgovore sa svih 5 najzainteresovanijih timova, i vidjeti kakve uslove nude, ulogu u ekipi i ostalo. Momak je jako pametno postavio oca za predstavnika, i odlično za sada bira klubove u koje je prelazio.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti