Jednostavno Haaland: Jednim golom srušio dva bundesligaška rekorda i nadmašio ikone lige
Norveško čudo opet zabija

Vratio se nakon povrede

Jednostavno Haaland: Jednim golom srušio dva bundesligaška rekorda i nadmašio ikone lige

E. Škorić

Erling Haaland je pauzirao šest sedmica zbog povrede, no vratio se u subotu i to golom protiv Wolfsburga u 3:1 pobjedi Borussije Dortmund na ovom teškom gostovanju.

Itekako se osjetio izostanak Haalanda u Borussiji, a Norvežanin je postigao lijep gol po ulasku u igru i navijače posebno raduje što se vratio pred derbi s Bayernom.

"Haaland nam je iznimno važan, primijetili smo to posljednjih sedmica", rekao je za Sky veznjak Dortmunda Julian Brandt . "Ne samo zbog svojih golova, već je i fizički jak i njegovi sprintovi u dubinu su veliko oružje", dodao je Brandt.

U periodu bez Haalanda Borussia je gubila od Ajaxa, Leipziga i Sportinga.

Zahvaljujući svom golu, Haaland je jednim potezom oborio dva bundesligaška rekorda. Bio mu je to 50. pogodak u isto toliko utakmica.

Nikad prije igrač nije postigao toliko pogodaka u tako kratkom vremenu. Timo Konietzka, koji je preminuo 2012. godine, koji je igrao za Dortmund pedesetih i šezdesetih, bio je rekorder sa 63 utakmice do subote.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Roy Makaay i Uwe Seeler trebali su 67 duela za svojih prvih pedeset pogodaka.

Uz to, s 21 godinom i 129 dana, Haaland je najmlađi igrač ikad koji je postigao 50 golova u njemačkoj ligi. Iz knjiga rekorda nadmašio je ikonu Schalkea 04 Klausa Fischera (21 godinu i 293 dana).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije