Haalandov "let" na povratku, nesvakidašnji rezultat zabilježen u Bavarskoj

Važna pobjeda Borussije, golijada u Furthu

Haalandov "let" na povratku, nesvakidašnji rezultat zabilježen u Bavarskoj

E. Ganibegović

U terminu od 15:30 odigrano je pet utakmica 13. kola njemačke Bundeslige.

Najzanimljiviji meč kada je vrh tabele u pitanju odigrali su Wolfsburg i Borussia Dortmund, a gosti su uspjeli doći do pobjede (1:3) te, barem do večeras, preskočiti Bayern na čelu tabele.

Nije dobro krenulo po MIlionere, obzirom da je već u 2. minuti Weghorst doveo Vukove u vodstvo. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 1:1, Emre Can je bio siguran s penala u 35. minuti.

U drugom poluvremenu Borussia je uspjela da stigne do pobjedonosnih golova. Reus je uposlio Malena u 55. minuti, a Holanđanin pogađa za preokret.

U 73. minuti nakon sedam utakmica izbivanja na teren se vraća Erling Haaland, a samo nekoliko minuta nakon toga postiže gol za konačnih 1:3.

Prava golijada viđena je na meču Furtha i Hoffenhaima, a gosti su slavili s 3:6.

Oglasi

Domaći su prvi stigli do vodstva. Leweling je pogodio u 22. minuti na asistenciju Hrgote. Ipak, na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 1:2. Bebou je izjednačio u 32. minuti, a u 40. Rutter donosi preokret.

Na samom otvaranju drugog dijela nova asistencija Hrgote, a za 2:2 pogađa Tillman. Ipak, ponovo su se ukazali Rutter i Bebou, 2:4.

U 66. minuti Meyerhofer donosi veliku radost gostima, obzirom da je pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Samo minut nakon toga, nakon dvije asistencije na red je došao i pogodak za Hrgotu. Ipak, nije Hrgota mogao sve sam. Bebou u 80. minuti kompletira hat-trick za konačnih 3:6.

Na Rhein Energie stadionu u Kolnu domaćin je slavio protiv Borussije Monchengladbach s visokih 4:1.

Oglasi

Dejan Ljubičić je u 55. minuti postigao gol za vodstvo Kolna. Gosti se vraćaju u 74. minuti preko Hofmanna, no njihova radost nije dugo trajala.

Samo tri minute nakon toga bilo je 3:1 na semaforu, a pogađali su Uth i Duda. U 88. minuti na semaforu je bilo 3:2, ali kratko, pošto je VAR poništio gol koji je postigao Thuram.

U sudijskoj nadoknadi Sebastian Andersson postavio je konačnih 4:1.

Hertha je u Berlinu ugostila Augsburg, a taj meč završen je dramom u 97. minuti. Richter je doveo tim iz prijestolnice u vodstvo, a duboko u sudijskoj nadoknadi za 1:1 pogađa Michael Gregoritsch.

Zanimljiv meč odigrali su i Bochum i Freiburg, a završeno je pobjedom domaćina 2:1. Lienhart je doveo u vodstvo goste u 51. minuti, no samo tri minute posliej Polter je pogodio za 1:1.

Oglasi

Pantović u 82. minuti pogađa za pobjedu Bochuma i veliko slavlje domaćih navijača.

Ermedin Demirović je za Freiburg odigrao posljednjih 25 minuta, obzirom da je zamijenio Woo-Yeonga.

Od 18:30 posljednju utakmicu dana na Allianz Areni igraju Bayern i Arminia Bielefeld.

Bundesliga, 13. kolo:

Wolfsburg 1:3 Borussia Dortmund;

Koln 4:1 Borussia Monchengladbach;

Greuther Furth 3:6 Hoffenheim;

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bochum 2:1 Freiburg;

Hertha 1:1 Augsburg.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi