Sračunali troškove, pa ih oblio znoj: Još jedan velikan odustao od Haalanda!

Norvežanin kao nemoguća misija

Sračunali troškove, pa ih oblio znoj: Još jedan velikan odustao od Haalanda!

E. Škorić

Nakon Bayerna, još jedan velikan odustao je od potpisa Erlinga Haalanda.

Prema posljednjim informacijama madridskog lista "Marca", Real Madrid se nakon Bayerna takođe povukao iz utrke za potpis sjajnog norveškog reprezentativca.

Igrača poput Haalanda jasno svi žele, ali ono što mnoge odibja jeste nevjerovatna cifra koja je potrebna da se dovede iz Borussije Dortmund.

Unatoč mladoj dobi, Haaland oduševljava već sezonama nogometni svijet, a ove sezone je već postigao 17 golova uz četiri asistencije na samo 13 nastupa. Zbog svega što radi, povezuju ga s najvećim i najbogatijim timovima, pa je sve izvjesnije da će otići iz Borussije na kraju sezone.

Na kraju sezone će na snagu stupiti i otkupna klauzula od "samo" 75 miliona eura, ali klub koji želi da ga kupi morat će da mu omogući ogromna primanja, a i da da dobar procenat agentu Mini Raioli.

Real Madrid je do sada bio glavni favorit za dovođenje Haalanda. Njegov transfer trebao je, uz transfer Kyliana Mbappea, biti jedan od najvećih snova Florentina Pereza. No, sve ukazuje da se situacija malo promijenila. Prema posljednjim izvješćima dnevnika "Marca", viceprvaci Španije već su se povukli iz borbe za norveškog napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve to zbog visokih troškova transfera. U Realu su izračunali troškove uz petogodišnji ugovor uključujući bonuse za njegovog oca Alfa-Inge Haalanda i Raiolu, pa su jednostavno došli do zaključka da je nemoguće kupiti ga.

Proračun je da bi transfer koštao preko 400 miliona eura, pa je Real nakon Bayerna drugi velikan koji odustaje od Norvežanina, a pitanje je ko može da udovolji zahtjevima ovog transfera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Barca ce ga kupiti ?
7 0
Eno30
Pa ako sve to izlazi oko 400 miliona, onda moras biti zesca budala da izdvojis tolike pare za jednog igraca. Jedino ako nije od zlata i ne moze se povrediti
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi